– Panna er ikke stor nok!

Vinden tok nesten årets første dag av laksefisket i Ågårdselva i Sarpsborg, men bare nesten. For Jim Arne Olsen ble det full klaff.

Vinden tok nesten årets første dag av laksefisket i Ågårdselva, men bare nesten. For mens fluefiskerne slet i motvind og stiv kuling, skulle det vise seg at det var dagen for slukfiske.

STOLT: Jim Arne Olsen viser frem fangsten fra årets første dag med laksefiske i Ågårdselva. Se TV-innslaget her! Reporter: Finn Børge Stenbek. Foto/redigering: Bjørn Ruud.

– Det er så vanskelig å kaste. Det er helt håpløst det her, sier fluefisker Birger Mjørnaren.

For fiskerne slet i motvind og stiv kuling langs Ågårdselvas bredd på den første dagen av årets laksefiske. Til å begynne med var det langt mer fart i vindkastene enn fluekastene.

Drømmen om storlaksen

Men på den andre siden av elva, i le, ble det noe mer action. Der fikk de i alle fall fisk.

– Ja, men det ble ikke riktig sort. Fisk er fisk, sier de, men det hadde vært bedre med en laks, sier Erling Sletten mens han viser frem gjedda han har fanget.

Jim Arne Olsen viser stolt frem laksen han har fisket i Ågårdselva

SLUK: Da vinden gjorde det vanskelig å få skikk på fluefisket ble sluk løsningen for Jim Arne Olsen.

Foto: Finn Børge Stenbek / NRK

De er en gjeng med ivrige fiskere, gutta som har samlet seg på Gressbakken, en kjent fiskeplass ved Ågårdselva. Der har de rigget campen og håper å få napp på en av storlaksene de så vidt har skimtet.

– Jeg så den rett her ute, der var den oppe og slo med halen. Det var en stor hale, så jeg tipper over ti kilo, sier Jim Arne Olsen.

«Gå ta banen!»

Og når det viste seg vanskelig å få noe greie på fluefisket, skulle det vise seg at dette var dagen for slukfiske. Ikke lenge etter at Jim Arne har fortalt om laksen han fikk et glimt av, kjenner han at det rykker til.

Fiskevekta viser 10 kilo for Jim Arne Olsens fangst i Ågårdselva

TUNGT: Vekta stoppet på drøyt 10 kilo da storlaksen skulle veies.

Foto: Finn Børge Stenbek / NRK

– Nå kommer den hitover, så da må jeg springe, gutter! Nå er den helt nede i knekken, sier han mens han forter seg nedover langs elva.

Og etter en tids kampe mellom mann – for ikke å si menn – og fisk, må laksen til slutt gi tapt og blir halt på land.

– Du skjønner hva vi mente med det å ha den i panna? Panna er ikke stor nok! Å gå ta banen, flirer en storfornøyd Jim Arne Olsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varsler nattestengt Fredrikstadbru

    Fra mandag 29. oktober og de neste 4 nettene blir Fredrikstadbrua, riksvei 110, nattestengt mellom klokka 21 og 5.30. Årsaken er at en stålbjelke over veibanen skal byttes ut.

    Stans Fredrikstadbrua
    Foto: Brit Berntsen / NRK
  • Påkjørt i fotgjengerfelt på sykkel

    Den ni år gamle gutten som ble påkjørt på Kråkerøy klokka kvart over ett i dag, ble påkjørt i et fotgjengerfelt. Han kom på sykkel og klarte ikke å stoppe før overgangsfeltet, ifølge politiet. I feltet ble sykkelen truffet av en bil. Gutten var oppegående etter ulykken og ble kjørt til Sykehuset Østfold for sjekk.