Kvik Halden sendte FFK ut av cupen

For andre gang på fire sesonger har Kvik Halden sendt Fredrikstad ut av cupen på straffer.

Kvik Halden sendte Fredrikstad ut av cupen.

Kvik Halden-spillerne kunne slippe jubelen løs etter å ha slått Fredrikstad ut av cupen.

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en nesten tro kopi av tilsvarende cupkamp for tre sesonger siden. Den gang endte kampen 1–1 etter ordinær tid, mens lagene scoret ett mål hver i ekstraomgangene, og Kvik Halden vant den påfølgende straffesparkkonkurransen 5–3.

I kveld var det Fredrikstad som kom best ut. Steffen Nystrøm sendte gjestene i føringen etter 23 minutter. To minutter etter pause økte Amin Nazari ledelsen til 2-0, og det kunne virke som at Fredrikstad skulle ta seg videre til 3. runde.

Men Josef Bouchleh og Kvik Halden reduserte kun ti minutter senere, og skapte ny spenning i oppgjøret.

Etter 73 minutter utliknet Björn Berglund til 2–2 og sikret ekstraomganger. Ingen flere mål på scoret, og i straffesparkkonkurransen gikk Kvik Halden seirende ut med 4–3.

– Vi gjorde en formasjonsendring og la om til tre spillere bak. Vi fikk veldig, veldig bra betalt. Sett over ett i 120 minutter, og en veldig god andreomgang, så vinner vi utvilsomt helt fortjent, sier Kvik Haldens trener Glenn Ståhl til NRK umiddelbart etter kampslutt.

– Får vi en ny hjemmekamp, mot en god motstander og med mange folk på tribunen, så skal jeg ikke klage på det. Det skal vi glede oss til, legger han til.

Se jubelen i Kvik Halden-garderoben:

Garderobejubel for Kvik Halden

– Står midt i dritten

Fredrikstads Simen Rafn var langt nede etter cupnederlaget i kveld.

– Det var ikke dette vi hadde planlagt da vi kom hit. Vi fulgte planen vår og ledet 2-0 tidlig i andreomgang. Jeg følte at vi hadde full kontroll, men så klarte vi å rote det bort igjen på tullete vis, sier han.

Han føler at laget etter hvert fikk litt panikk og begynte å slå langt, uten å vinne duellene. Nå er Fredrikstad langt nede etter en tidlig cup-exit og ingen seire så langt i serien.

– Det er kun hardt arbeid som må til nå. Det er et kjedelig svar. Men nå står vi midt i dritten med begge beina, og da må vi bare jobbe knallhardt og prøve å holde humøret oppe.