NRK Meny

Kommunereformen, Østfold

 • Fortsatt uenige om kommunenavn

  Formannskapene i Aurskog-Høland og Rømskog har fortsatt forskjellige meninger om hva den nye kommunen skal hete. Formannskapet i Aurskog-Høland mener den nye fusjonerte kommunen bør beholde navnet deres, mens formannskapet i Rømskog har valgt Setten som et helt nytt navn på den nye kommunen.

 • Vil inn i storkommune

  Trøgstad bør gå inn i en storkommune, mener rådmann Betty Hvalsengen, ifølge Smaalenenes Avis. Spørsmålet skal nok en gang opp til politisk behandling og rådmannen mener det er stordriftsfordeler å hente hvis Trøgstad går inn i den planlagte storekommunen i Indre Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Bortetap for Fredrikstad

  Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

 • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

  Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

  Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
  Foto: Grete Ruud/NRK