NRK Meny
Normal

Kan spillersalg redde FFK?

Hjemmetap til tross - godt fremmøte fra publikum gir daglig leder et lite snev av optimisme etter 1-4 mot Kristiansund i går.

Montasje FFK overgang

Julius Adaramola, Simen Standerholen, Henri Anier og Jon Masalin - alle spillere som kan bli borte fra FFK i sommer.

Foto: NRK/fredrikstadfk.no

- I går rundet vi faktisk 5.000 tilskuere for første gang i år, det er fantastisk. Det sier FFK's daglige leder Per-Erik Jacobsen.

Håpet er at økt publikumstilstrømming fortsetter. FFK har tatt 12 av 15 mulige poeng de siste fem kampene, og Jacobsen håper interessen holder seg oppe også resten av sesongen.

- Det betyr mye hvis folk begynner å komme på kamp igjen, løssalgsbillettene er et veldig godt bidrag til at økonomien får et løft.

Per-Erik Jacobsen

- Det er en stor utfordring å fortsatt holde seg i gul sone, sier FFK's daglige leder Per-Erik Jacobsen.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Unngå rødt for enhver pris

Samtidig er klubben nødt til å se på andre måter å sikre at klubben ikke igjen glir ned i såkalt rød sone ved neste innrapportering til Fotballforbundet den 1. september. Årets sviktende inntekter har gjort det til en stor utfordring å holde seg i gul sone, som må til denne femårsperioden hvis klubben i beste fall skal unngå å bli fratatt poeng. eller bli degradert til 2. divisjon.

Kravet er at en klubb kan være maks tre år av fem i rød sone - FFK har ligget i rødt i to og et halvt år.

Spekulasjoner om spillersalg

Nå som overgangsvinduet nærmer seg, er det naturlig å tenke spillersalg som en mulighet til å skaffe klubben kroner. I media snakkes det om fire spillere - Jon Masalin, Julius Adaramola, Simen Standerholen og Henri Anier.

Det ligger i kortene at noe skjer, antyder Jacobsen.

- Vi er ikke 100 % avhengige av å selge, men vi må se på totaliteten her, vi må ha en spillergruppe som forhåpentligvis skal kunne prestere utover høsten. Det er ikke tatt endelige avgjørelser om salg.

- Når overgangsvinduet åpner vil det fort skje ting både på den ene eller andre måten, fortsetter Jacobsen.

- Da vet man ikke helt hva som kommer til å skje, har erfaringene vist. Vi må se utifra den situasjonen vi er i, og de spillere vi har til rådighet, og ikke minst hva som dukker opp av henvendelser.

Fire navn på lista

Tidsfristene klubben forholder seg til spår endringer uansett hva som skjer i overgangsvinduet mellom 15. juli og 15. august.

- Når det gjelder Anier har vi en leieavtale med Viking fran til 15. juli. Der har vi ikke vurdert saken ferdig, sier Javobsen.

Klubben prøver via årets kronerullingskampanje 'Jeg er med' å skaffe nok penger til å bruke opsjonen på å få en permanent overgang for nigerianske Julius Adaramola fra hans nåværende klubb i Moldova. Her forholder FFK til en avtalefrist som går ut 1. august, og klubben jobber hardt for å få dette til, ifølge Jacobsen.

De to bosman-spillerne, Simen Standerholen og Jon Masalin, er i løpende dialog med FFK. Kontraktene deres går ut denne sesongen.

Må gjøre noe med gjelden

FFK prøver også å se på hva slags gjeldsordninger de kan få til framover.

- Vi jobber med å se på muligheter for å gjøre noe med gjelda som ligger i systemet her, sier Jacobsen.

- Den langsiktige gjelda vår må vi gjøre noe med, vi ser om det er mulig å få den inn som en slags egenkapital.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte for fort – mistet førerkort

    En mannlig bilfører i 20-årene ble av politiet målt til å ha kjørt i 138 kilometer i timen i 90-sonen. Hendelsen skjedde på E18 ved Hærland i Eidsberg. Mannens førerkort ble beslaglagt.

  • Vil vurdere bom-rabatt

    Fredrikstad-ordførere Jon-Ivar Nygaard vil se på muligheten til å gi beboerne på Ambjørnrød rabatt i bomringene, som kommer opp neste år. Det skriver Fredriksstad Blad. Lokalsamfunnet på Ambjørnrød har ikke vært fornøyd med å måtte betale for å kjøre inn til byen. Grunnen er blant annet at de må reise til byen for å komme seg til butikken.