NRK Meny
Normal

Kan de slå tilbake fra bunnen?

Sarpsborg 08 er praktisk talt klare for 1. divisjon neste år, men i kveld venter Tromsø på hjemmebane.

Øyvind Hoås

Øyvind Hoås og resten av Sarpsborg 08 er i poengnød.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Det har vært et tøft møte med fotballens høyeste divisjon for Sarpsborg 08.

Åpningen var sterk, men deretter har det gått nedover med de blå-hvite. Nå ligger de på bunn av tabellen og har ikke vunnet en kamp siden 19. mai, da de slo Aalesund 2-0.

I kveld kommer Tromsø på besøk til Sarpsborg. Gjestene har tre tap på rad, men er allikvel med i kampen om medaljene i årets eliteserie.

Jakter medalje

Med en seier mot Sarpsborg kan laget fra nord ta tre viktige poeng og klatre ytterligere opp på tabellen, hvor de i skrivende stund ligger på en fjerdeplass.

Sarpsborg 08s Mohammed «Mo» Ahamed er tidligere Tromsø-spiller. Nå håper han på spilletid mot sine gamle lagkamerater - og gjerne ett mål eller to.

– Nå spiller jeg i Sarpsborg 08, og det er den klubben jeg skal gi alt for. Kan jeg score, hadde ingen ting vært bedre enn det. Det er Roar som bestemmer om jeg spiller eller ikke. Det vet jeg ikke før det er tatt ut, men det skulle vært gøy å få lov til å spille mot «Gutan», sier han til SA.no.

Mos gleder seg

Tromsøs målgarantist, Mostafa Abdellaoue, har storspilt denne sesongen med sine 12 nettkjenninger. I det siste har det gått tråere, men tror måltørken slutter i kveld .

– Landslagspausen har vært veldig bra, faktisk. Nå føler jeg endelig at jeg har lette bein og overskudd igjen, så jeg gleder meg til søndagen, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Nortura varsler kutt

  Nortura varsler at selskapet må redusere bemanningen med 300 personer. Kuttene skal tas over tre år for å bedre det økonomiske resultatet, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg til Dagens Næringsliv.
  Nortura har blant annet store anlegg i Hærland og Sarpsborg. Ansatte lokalisert over hele landet blir berørt, ifølge konsernsjefen.

  Nortura Hærland
  Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK
 • Trafikkulykke i Ullerøy

  Trafikkulykke rv. 110 ved Ullerøy i Sarpsborg. En lastebil og en personbil har kollidert på riksvei 110 i Ullerøy. En bilfører som klager på smerter i skulderen tas hånd om av ambulansepersonell, melder politiet på Twitter.