NRK Meny
Normal

Jakter på ulovlige ørretfiskere

Naturoppsynet i Østfold intensiverer jakten på tyvfiskere.

Sjøørret
Foto: Kjartan Trana / NRK

Reglene sier at det kun er lovlig å fiske med stang etter sjøørreten. I samarbeid med Norges Jeger- og fiskerforbund vil oppsynet nå stanse det ulovlige ørretfisket.

Oppretter nettsted

- Det er umerket garn som ikke står forskriftsmessig - med nedsenkingsforbudet på tre meter. De som fisker helt i overflaten, og der ingenting er merket. Vet vi hvem eierene av slike garn er - da blir det anmeldelse, forteller Jan Erik Eggen i Statens Naturoppsyn i Østfold.

Nå får Naturoppsynet hjelp fra Norges Jeger- og fiskerforbund for å stanse det ulovlige ørretfisket. På et eget nettsted blir folk oppfordret om å rapportere inn ulovlig fangst. Dette nettstedet blir tilgjengelig for Naturoppsynet.

- Håper å få oversikt over omfanget

Ifølge Espen Farstad i Norges Jeger- og fiskerforbund foregår det mye ulovlig garnfiske langs Østfoldkysten.

- Vi er i et område som har vært mye plaget med akkurat det. Og det er derfor vi har laget denne nettsiden - der man kan gå inn å registrere et garn som står ulovlig. Etterhvert håper vi å kunne få en oversikt over omfanget og hvilke områder som er mest berørt, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55

  • Sparta tap

    Det ender til slutt 3–5 mellom Sparta og Lillehammer. Dermed leder Lillehammer 3–0 i kamper, og Sparta må vinne de fire neste for å nå finalen i sluttspillet.