NRK Meny
Normal

Ja til Fjordekspressen

Kystverket sier ja til at Fjordexpresssen kan bruke Engelsviken. Ferge Fredrikstad-Tønsberg kan bli en realitet.

Kystverket har sagt ja til at selskapet Fjordexpresssen kan bruke Engelsviken som anløp for passasjerferge.

Dermed kan fergeforbindelsen snart bli en realitet.

Men selskapet mangler båt, og det er uvisst når en ferge kan starte opp.

Det har vært en hel del skjær i sjøen for fergeselskapet Fjordekspressens planer om å etablere seg med en ferge på strekningen Fredrikstad-Tønsberg.

 Det siste som manglet var en godkjenning fra Kystverket til å anløpe Engelsviken, og den er nå på plass.

- Vi jobber nå på høygir for å få ruten opp å gå, og vi har nå alle offentlige godkjenninger på plass, sier  daglig leder for Fjordekspressen, Arne Osmundsvaag, til NRK.

Møtt motbør

Fjordekspressen fikk konsesjon for drift av passasjerferge i mai i fjor, men verken fiskere eller fastboende ved Engelsviken har ønsket fergeforbindelsen velkommen.

Tidligere i år meldte Fiskeridirektoratet at de feilaktig var blitt hoppet bukk over under behandlingen av konsesjonssøknaden fra selskapet.

Direktoratet er høringsinstans fordi Engelsviken er en fiskerihavn, og dermed hevder de at de kan kreve et endelig vedtak opphevet etter forvaltningsloven.

Godkjenningen kom til slutt, og Fjordekspressen har inngått avtaler med Fredrikstad kommune og Forsvaret om leie av arealer.

Mangler båt

Fjordekspressen ønsker seg en katamaran, som raskt kan ta seg over Oslofjorden mellom Fredrikstad og Tønsberg.

Fergeturen skal kunne gå på under 20 minutter fra Engelsviken i Fredrikstad til Tønsberg, og selskapet hadde en katamaran på hånda i mai i år, som ble presentert for pressen.

Denne båten er nå utleid, og i markedet er det få eller ingen tilsvarende båter ledige for tiden.

- Vi jobber med å skaffe ferge hver dag. Det er høysesong i charter- og sommertrafikken, og det er vanskeligere for oss å komme i gang denne sommeren enn det ville vært på våren,  sier Arne Osmundsvaag

Han håper at fergeruten skal komme i gang før høsten.

- Vi håper at vi skal få med oss en del av årets sesong, og fergerute med Fjordekspressen blir det helt sikkert, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.