NRK Meny
Normal

Innstilte tog og forsinkelser på Østfoldbanen

Selv om trafikken går på Østfoldbanen, varsler NSB forsinkelser etter onsdagens togavsporing.

Kaos på Oslo S

KAOS: Onsdagens togavsporing ga lange køer på Østfoldbanen. En del har forplantet seg til torsdagen også, melder Jernbaneverket.

Foto: Hege Iren Frantzen

Trafikken på Østfoldbanen gikk igjen tidlig torsdag morgen etter at banen ble stengt på grunn av et tog som sporet av onsdag formiddag. Men det blir innstilte tog og forsinkelser i morgentimene.

Måtte løftes på plass

Et godstog sporet ved 10-tiden onsdag av mellom Kolbotn og Ski. Om lag 120 sviller må byttes ut etter avsporingen, og det ble også avdekket skader på en sporveksel.

Togavsporing på Oppegård stasjon.

TA TID: Et godstog sporet av ved 10-tiden onsdag og et omfattende reparasjonsarbeid ble satt i gang.

Godstoget var på vei fra Ski til Oslo S da en av vognene sporet av ved Oppegård stasjon. Vognen sperret begge sporene på banen. Toget kunne ikke løftes på plass før skadene på svillene, på en sporveksel og på selve vognen ble reparert.

– Det kan derfor ta tid før det kan gå tog på strekningen igjen, sa pressevakt i Jernbaneverket, Ragnhild Aagesen til NRK onsdag.

Alternativ transport

NSB har også spurt politiet om hjelp til å dirigere trafikken i Bjørvika torsdag morgen.

Køene skyldes at deler av Østfoldbanen er stengt etter at en vogn på et godstog sporet av i formiddag. Banen åpner ikke før tidligst i morgen tidlig.

KØER: Det ble lange køer på plattformen etter togavsporingen.

Det er dobbeltspor på strekningen, og det ene sporet ble natt til torsdag åpnet for trafikk.

– Det er trafikk på ett spor mellom Kolbotn og Ski. Dette vil føre til innstilte tog og forsinkelser, opplyser Jernbaneverket.

NSB har satt opp alternativ transport på noen av strekningene.

Jernbaneverket varsler ny status for Østfoldbanen torsdag klokken 10.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.