NRK Meny
Normal

Politiet har ingen mistenkte for parteringsdrapet ved Saltö

De to som var mistenkt for å ha stått bak drapet på mannen som ble funnet på 14 meters dyp utenfor Saltö i Sverige i 2013, er sjekket ut av saken.

Likfunn i Strömstad

På bakgrunn av blant annet tekniske undersøkelser tror politiet at 65-åringen ble drept og partert i sitt eget hjem.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Politiet etterforsker fremdeles saken som et drap, men mistankene mot de to mennene som ble pågrepet og siktet i saken er nå frafalt.

Det bekrefter påtaleansvarlig Daniel Edsbagge, som sier at de to mennene nå må sees på som uskyldige.

– Vi kan ikke bevise at det er de som har gjort dette, og da skal de betraktes som uskyldige. Det hører til spillets regler, innimellom er det slik at man ikke klarer å bevise et alvorlig lovbrudd, sier Edsbagge til svt.se.

Håper på løsning

De to mennene satt varetektsfengslet i to måneder, men ble løslatt i 2014 da bevisene mot dem ikke holdt. Men mistanken mot dem ble likevel opprettholdt.

Edsbagge påpeker at etterforskningen av saken fortsetter, til tross for at politiet nå ikke har noen mistenkte.

– Mitt håp er at man skal klare å løse saken, men jeg tror det blir vanskelig, konstaterer han.

Søk etter likdeler i Strömstad

Liket etter den 64 år gamle mannen ble funnet på 14 meters dyp utenfor Saltö høsten 2013.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Mangler fremdeles kroppsdeler

Den drepte 64-åringen forsvant fra boligen sin sommeren 2013. Han hadde da nylig blitt sluppet ut av fengsel, etter å ha sonet ferdig en dom for drap på sin egen kone.

Bare noen måneder etter forsvinningen ble deler av liket funnet partert i en pakke i sjøen ved Saltö like utenfor Strömstad.

Pakken ble funnet på 14 meters dyp av fritidsdykkere. Politiet har gjort flere undersøkelser på funnstedet, uten å finne kroppsdelene som manglet.

Dette arbeidet kommer til å fortsette, forteller krimsjef Sten Rune Timmersjö til SVT.

– Det har nå gått lang tid og vi mangler fremdeles kroppsdeler. Men vi skal lete videre så fort vi har tid til det. Vi har ikke mulighet til det på nåværende tidspunkt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil i grøfta på Brennemoen

    Politiet melder at en bil har kjørt gjennom autovernet og ut i grøfta på E18, Brennemoen, østgående retning. En person skal være involvert i ulykken. Personen skal være lettere skadet.

  • Røde Kors med panterekord

    Pantelotteriet til Norges Røde Kors satte ny rekord i 2017 med 37 millioner kroner. Østfold Røde Kors fikk drøyt 909 000 kroner av dette. – Midlene fra Pantelotteriet har blant annet bidratt til at våre lokale foreninger har økt sin aktivitet i 2017, sier daglig leder Øyvind Bruflat i Østfold Røde Kors.

    Panteautomat
    Foto: Røde Kors