NRK Meny
Normal

Politiet går gjennom 160.000 bilder i jakt etter steinkister

Jakten på dem som drepte og parterte en 64 år gammel mann og senket kroppsdelene i havet utenfor Saltö i Sverige har ledet aktoratet til steinkistejakt.

Likfunn i Strömstad

Kroppsdelene til en 64 år gammel mann ble funnet senket i havet utenfor Saltö i Strömstad kommune i fjor.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Ifølge avisen Bohusläningen skal nå 160.000 bilder gås gjennom i jakten etter steinkister.

– Det stemmer at vi har fått opplysninger om steinkister i etterforskningen, mer enn det kan jeg ikke si, sier kammaråklagaren Viktoria Karlsson til avisen.

Avisen sitter på opplysninger om at to menn som er mistenkte i saken skal ha kjøpt såkalte steinkister, en konstruksjon som kan fylles med stein og senkes i vann. Dette gjør at politiet nå skal undersøke 160.000 bilder av teknisk utstyr som er beslaglagt fra mennene.

De to ble pågrepet i slutten av januar og er mistenkte for å ha drep den 64 år gamle mannen.

LES OGSÅ:

Den drepte var dømt for drap

Det parterte liket av en 65 år gammel mann ble oppdaget av sportsdykkere i sjøen ved Saltö utenfor Strömstad i begynnelsen av september i fjor.

Fortsatt er flere kroppsdeler ikke funnet. På grunn av blant annet blodspor i huset mener politiet at mannen ble drept og partert i sitt eget hjem.

Den drepte mannen som er fra Göteborg-området ble i 2007 dømt for å ha skutt og drept sin daværende kone. Han ble løslatt fra soning i fjor våres og bare noen få måneder senere ble han meldt savnet av familien.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil erstatte dyrka mark

    Dyrka mark som blir bygd ned av veier eller jernbane bør erstattes ved nydyrking eller ved å flytte matjord. Det foreslår Olav Moe, leder i samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune. Han går inn for at jordflytting skal vurderes ved alle nye samferdselsprosjekter som berører med enn 20 dekar dyrka mark.

  • Truet med pistol

    To menn ble pågrepet i Moss i natt etter at en av dem hadde truet flere andre personer med en pistol. Ifølge politiet startet det hele med et slagsmål ved en bensinstasjon. En mann truet med pistol og stakk så fra stedet. Politiet pågrep de to i boligen til den ene. De fant pistolen og det viste seg å være en soft gun.