NRK Meny
Normal

– To pågrepet for parteringsdrap

De to mistenkte ble pågrepet mandag morgen, ifølge svenske medier.

Søk etter likdeler i Strömstad

Liket etter den 64 år gamle mannen ble funnet på 14 meters dyp utenfor Saltö.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Det var i september i fjor at fritidsdykkere fant en pakke på 14 meters dyp utenfor Saltö ved Strömstad.

I pakken lå det parterte liket av en 64 år gammel mann.

Likfunn i Strömstad

Krimteknikere gjennomførte høsten 2013 tekniske undersøkelser i boligen til mannen som ble funnet partert og senket i sjøen utenfor Strömstad.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Liket som ble funnet var godt pakket inn, og politiet har tidligere sagt at det var tydelig at det var meningen at det aldri skulle bli funnet.

Mandag morgen pågrep svensk politi to personer mistenkt for drap, skriver den svenske avisen Göteborg-posten. De to personene har vært etterlyst av politiet i en periode.

Avisen skriver at aktor har innlevert en forespørsel til Uddevalla tingrett om at de to mistenkte skal få utnevnt offentlige forsvarere.

Begge mennene skal være mistenkt for drap i perioden 26. juni til og med september 2013 i Strömstad kommune «eller et annet sted i riket». En av mennene har ifølge gp.se begjært advokat Björn Hurtig fra Göteborg som offentlig forsvarer.

Les også:

Satt fengslet for drap

Politiet gjorde på høsten i fjor tekniske undersøkelser i boligen til mannen som ble funnet partert - og uttalte at de hadde gjort flere interessante funn, uten å ville utdype hva slags funn det var snakk om.

Mannen som ble funnet har tidligere blitt dømt til 10 års fengsel for drap på sin egen kone, men ble løslatt i mars 2013 etter å ha sonet to tredjedeler av straffen.

Tre måneder senere ble han meldt savnet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.