Hentet inspirasjon fra «Stjernekamp»

Trine Rein er inne i en svært travel periode. Før jul skal hun ha 50 julekonserter og jobber med ny plate.

Trine Rein synger vise

Trine Rein har vist at hun mestrer mange ulike sjangrer. Her synger hun vise under Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Mange vil nok kjenne igjen låten som "The well" som hun kommer med.

– Jeg spilte en bitteliten teaser i finalen i Stjernekamp i fjor. Da ble den veldig godt mottatt så jeg føler jeg er veldig klar for å gi den ut nå, men den må bli helt ferdig, sier han.

Byr på ulike sjangrer

Trine Rein

Trine Rein holder på med flere prosjekter om dagen. I dag var hun i studio og snakket om både plateslipp, fortid og om livet hjemme i Skiptvet.

Foto: Ketil Strebel / NRK

Planen er at albumet skal slippes i februar. Rein sier at det blir et spennende album.

– Det blir litt variert. Jeg har latt meg inspirere av veldig mye forskjellig musikk. Da jeg var i Stjernekamp fikk jeg mulighet til å teste meg selv i mange forskjellige sjangrer.

Siden The Hit i 2014 har Trine Rein hatt et spennende studiosamarbeid med Ronni Le Tekrø og Tony Carey.

– Etter hvert så fortsatte Tony og jeg sammen i studio og vi har gjort en del livekonserter sammen. Tony skal være med på noen av konsertene som kommer i forbindelse med albumslippet neste år.

Fikk inspirasjon i «Stjernekamp»

Trine Rein sang «Firework» i Stjernekamp

Her er Trine Rein da hun sang Firework i Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Under Stjernekamp viste artisten at hun både mestrer rock og opera, og hun sier at hun har kost seg med å lage den nye platen.

– Albumet startet lenge før jeg visste at jeg skulle være med i Stjernekamp. Så Stjernekamp-opplevelsen ble prikken over i-en i forhold til at jeg bestemte meg for å boltre meg innen forskjellige sjangrer.

– Det startet med at jeg hørte en konsert i Oslo med Zappa Union. De tok meg med på en musikals reise fra pop, rock, symfoni, country til polka. Det var ingen sjangrer vi ikke hadde vært innom den halvannen timen, og jeg syntes det var så spennende, sier hun med lysende øyne.

Turné med julesanger

I fjor var hun med på Julenatt-turné med Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Frøydis Grorud og Trond Lien. Det skal hun også i år, og det blir hektisk i tiden fremover.

– I fjor spilte vi 47 konserter, mens i år har vi lagt opp til nesten 50. Vi har begynt å øve og billettene ligger ute allerede, opplyser hun.

Den siste konserten er 23. desember.

– Jeg rekker så vidt tilbake til sofaen. Da blir det vel i stabilt sideleie, sier hun og ler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Romleir kan bli stående

    Fredrikstad kommune har søkt byggesaksavdelingen om at romleiren skal stå på ubestemt tid, skriver Fredriksstad Blad. Søknaden innebærer et ønske om at leiren skal bli stående «inntil videre» – til enten kommunen eller Bane NOR ønsker å bruke området.

    Biskopen besøker romleir
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK
  • Kritikk mot Nav Halden

    Nav i Halden gjør ikke en god nok jobb for dem som søker sosialhjelp. Det konkluderer Fylkesmannen i Østfold med etter et tilsyn tidligere i høst. NAV-leder Astrid Nordstrand mener noe av forklaringen er at Halden får mange ekstrasøknader fordi sosialhjelpssatsene i Halden er lavere enn det staten anbefaler.