NRK Meny
Normal

Hentet inspirasjon fra «Stjernekamp»

Trine Rein er inne i en svært travel periode. Før jul skal hun ha 50 julekonserter og jobber med ny plate.

Trine Rein synger vise

Trine Rein har vist at hun mestrer mange ulike sjangrer. Her synger hun vise under Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Mange vil nok kjenne igjen låten som "The well" som hun kommer med.

– Jeg spilte en bitteliten teaser i finalen i Stjernekamp i fjor. Da ble den veldig godt mottatt så jeg føler jeg er veldig klar for å gi den ut nå, men den må bli helt ferdig, sier han.

Byr på ulike sjangrer

Trine Rein

Trine Rein holder på med flere prosjekter om dagen. I dag var hun i studio og snakket om både plateslipp, fortid og om livet hjemme i Skiptvet.

Foto: Ketil Strebel / NRK

Planen er at albumet skal slippes i februar. Rein sier at det blir et spennende album.

– Det blir litt variert. Jeg har latt meg inspirere av veldig mye forskjellig musikk. Da jeg var i Stjernekamp fikk jeg mulighet til å teste meg selv i mange forskjellige sjangrer.

Siden The Hit i 2014 har Trine Rein hatt et spennende studiosamarbeid med Ronni Le Tekrø og Tony Carey.

– Etter hvert så fortsatte Tony og jeg sammen i studio og vi har gjort en del livekonserter sammen. Tony skal være med på noen av konsertene som kommer i forbindelse med albumslippet neste år.

Fikk inspirasjon i «Stjernekamp»

Trine Rein sang «Firework» i Stjernekamp

Her er Trine Rein da hun sang Firework i Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Under Stjernekamp viste artisten at hun både mestrer rock og opera, og hun sier at hun har kost seg med å lage den nye platen.

– Albumet startet lenge før jeg visste at jeg skulle være med i Stjernekamp. Så Stjernekamp-opplevelsen ble prikken over i-en i forhold til at jeg bestemte meg for å boltre meg innen forskjellige sjangrer.

– Det startet med at jeg hørte en konsert i Oslo med Zappa Union. De tok meg med på en musikals reise fra pop, rock, symfoni, country til polka. Det var ingen sjangrer vi ikke hadde vært innom den halvannen timen, og jeg syntes det var så spennende, sier hun med lysende øyne.

Turné med julesanger

I fjor var hun med på Julenatt-turné med Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Frøydis Grorud og Trond Lien. Det skal hun også i år, og det blir hektisk i tiden fremover.

– I fjor spilte vi 47 konserter, mens i år har vi lagt opp til nesten 50. Vi har begynt å øve og billettene ligger ute allerede, opplyser hun.

Den siste konserten er 23. desember.

– Jeg rekker så vidt tilbake til sofaen. Da blir det vel i stabilt sideleie, sier hun og ler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange til Sykehuset Østfold

    Sykehuset Østfold har i helgen hatt stor pågang av pasienter. Bare på akuttmottaket kom det over 90 pasienter på lørdag og 95 pasienter søndag. Noe som er langt over vanlig pågang i helgene som er rundt 70 pasienter om dagen.

  • Strid om trefelling

    Byantikvaren i Fredrikstad Vegard Lie mener det er et stort tap når en grunneier valgte å felle trær i et parkanlegg fra 1700-tallet. Trærne er ikke fredet og grunneier Alf Ulven sier han feller dem for å kunne bygge boliger i haven.

    Kniple gård
    Foto: Privat