NRK Meny
Normal

Frp vil redde Haldenreaktor

Fremskrittspartiet tar til orde for å redde Haldenreaktoren ved å øke bevilgninger i statsbudsjettet.

Haldenreaktoren

Haldenreaktoren kan reddes hvis regjeringen øker bevilgningene i statsbudsjettet, noe Frp ønsker å gjøre.

Foto: IFE

– Jeg håper og tror at det skal være rom for at vi kan gi dette et løft slik at de kan fortsette med sitt arbeid, sier Oskar J. Grimstad i Stortingets energi- og miljøkomité til Teknisk Ukeblad.

Tidligere denne uken ble det kjent at atomreaktoren kan bli lagt ned på grunn av økonomiske problemer hos Institutt for energiteknikk.

Oskar Grimstad

Oskar Grimstad i Frp tror og håper at det vil bli bevilget mer penger til atomreaktorene ved neste statsbudsjett.

Foto: Terje Reite

Grimstad kan ikke si noe om hvordan statsbudsjettet blir, men håper og tror at bevilgningene vil øke.

– Det er et kjent faktum at den rødgrønne regjeringen og spesielt SV ønsket å legge ned denne aktiviteten. Uten at jeg kan si noe om hvordan statsbudsjettet blir, både håper og tror jeg at det skal være rom for at vi kan gi dette et løft, sier han til ukebladet.

Grimstad påpeker at reaktorene i Halden og på Kjeller er viktige fagmiljøer i global sammenheng og mener det er viktig at de får bestå.

Høyre mer avmålt

Andre nestleder i Stortingets energi- og miljøkommité, Nikolai Astrup fra Høyre, deler ikke Grimstads ønske om å øke støtten like sterkt.

– Om aktiviteten skal fortsette er avhengig av at det er etterspørsel etter tjenestene atomreaktorene tilbyr. Hvis ikke, er det ikke grunnlag, sier han til Teknisk Ukeblad.

Heikki Holmås i SV vil ikke gi økt pengestøtte til atomreaktorene, mens KrFs Line Henriette Hjemdal mener kunnskapen og kompetansen til Institutt for energiteknikk er viktig, og at virksomheten bør fortsette med støtte fra regjeringen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kronerulling for tunnelutredning

    I Moss er det startet kronerulling for å få utredet langtunnel som et alternativ til det vedtattet dobbeltspor langs havna. Siden onsdag er det samlet inn drøyt 100 000 kroner. Bedre byutvikling Moss trenger 200 000 kroner til en utredning fra Norsk Bane. Målet er at den skal være klar før budsjettbehandlingen i Stortinget, sier Jonathan Parker som er en av initiativtakerne til kronerullingen

  • Utsatte omstridt bygge-sak

    Planutvalget i Fredrikstad utsatte i går avgjørelsen om den omstridte utbyggen av den verneverdige Pay-villaen på Cicignon i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. Saken ble utsatt fordi Høyres representant ønsket befaring. Byantikvaren og fylkeskonservaotren er uenige om det strider mot nasjonale kulturminneinteresser å tillate å bygge om herskapshuset til leiligheter og oppføre et tilbygg.