NRK Meny
Normal

Redningsmannen vil senke gamle lagkamerater

Martin Pusic vil vise gamle lagkamerater hva de gikk glipp av. Og Joachim Thomassen er usikker på hvilken klubb han spiller for.

Martin Pusic feirer scoring i kampen mot stabæk

Martin Pusic har vært i knallform etter at han signerte for FFK. I kveld vil han senke gamle lagkamerater.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er en stor kamp, Vålerenga er et stort lag. At jeg har spilt der før er en stor motivasjon for meg, det blir morsomt å spille mot gamle kjente og vise dem hva de går glipp av, sier Pusic til fredrikstadfk.no.

Spissen fikk kun 16 kamper for Vålerenga før han ble sendt gratis til FFK i sommer. I Plankebyen har østerrikeren med kroatisk opphav funnet seg godt til rette, og scoret tre mål på tre kamper.

Mye av æren for Pusics gode start i den hvite trøya er det de to andre medlemmene av «Balkan Boys», Nenad Sreckovic og leiesoldaten Zlatko Tripic, som får.

– Det er artig. Vi er jo av samme alen, og det tror jeg vi viser på banen. Jeg elsker å spille med dem og føler at vi har en god kommunikasjon oss imellom på banen, sier han.

Les også:

Er Vålerenga «vi» eller «dere»?

Joachim Thomassen

Vålerengas venstreback Joachim Thomassen sliter med ordene før kampen mot gamleklubben.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Martin Pusic er imidlertid ikke den eneste spilleren involvert i dagens kamp som møter gamle lagkamerater.

For Fredrikstad har også Thomas Holm og Jørgen Horn en lang fortid i Vålerenga. I Oslo-klubben finner man de to venstrebackene Joachim Thomassen og Benjamin Dahl Hagen som tidligere har spilt i Fredrikstad.

Nevnte Thomassen har således enkelte problemer med å formulere seg riktig om hvilken klubb han nå spiller for.

På spørsmål fra VIF TV om hvorfor Vålerenga aldri har slått FFK på Nye Fredrikstad Stadion, svarer han først lattermildt:

– Jeg har jo spilt på Fredrikstad.

Noe han tydeligvis henger seg litt opp i. Sarpingen fortsetter nemlig med å kalle Fredrikstad for «vi» og hans nåværende klubb Vålerenga for «dere».

– Vi har for så vidt hatt et godt tak på dere der. Selv om dere faktisk har hatt store deler av spillet, så er det vi som har stukket fra med poengene.

Når reporteren til VIF TV påpeker glippen, er venstrebackens reaksjon følgende:

– Nei, nå tror jeg at du surrer.

Du kalte oss for «dere» i starten.

– Jeg hentet meg bra inn, ler Thomassen. Jeg har vært i Fredrikstad i mange år, men nå er det Vålerenga som er «vi», det er helt sikkert.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.