FFK tok svært viktig borteseier mot Stabæk

Det ser bekmørkt ut for Stabæk etter en fryktelig keepertabben i sluttminuttene på søndag. FFK kunne på sin side juble for tre svært viktige poeng og litt pusterom i bunnstriden.

Martin Pusic feirer scoring i kampen mot stabæk

Martin Pusic sikret nok en gang seieren for FFK.

Martin Pusic ble matchvinner for tredje kamp på rad for FFK da Stabæk-keeper Mande Sayouba rotet det til sammen med forsvaret.

– Det er en stor feil. Det er noe vi dessverre har gjort litt for mange ganger i år. Det blir også avgjørende for kampen, når det er så kort tid igjen, sa Stabæk-trener Petter Belsvik.

Samtidig tapte Sandnes Ulf borte mot Haugesund, noe som gjør at FFK nå har fått en viss distanse til nedrykksplassene.

Sogndal vant derimot hjemme mot Tromsø og ser ut til å være på vei ut av nedrykkssumpa, kun ett poeng bak Fredrikstad.

Stabæk er på sin side håpløst på etterskudd.

Jevn førsteomgang

Oppgjøret på Nadderud var preget av til tider høye skuldre, og et nedrykksspøkelse som henger over Bærum.

Likevel var det bortelaget som virket farligst når de fikk ballen, og FFK kunne med litt flaks gått til pause med ledelsen i lomma.

Det var kun en svært god Mande Sayouba i Stabæk-målet som sørget for at smultringen kunne stå til pause.

Unggutten leverte en meget solid kamp, og hadde flere viktige involveringer som holdt Stabæk inne i kampen.

Til tross for at Stabæk hadde ballen mye i førsteomgang, var det FFK som var nærmest scoring. Omgangen var preget av særdeles mye pasningsfeil, og spillet bølget frem og tilbake.

Etter de første 45 kunne en notere to store målsjanser til Fredrikstad, men likevel stod det 0-0 i målprotokollen da lagene gikk til pause.

Rotete fotballkamp

Etter hvilen virket hjemmelaget å ha skjerpet seg litt, og tok mer tak i kampen. Dog var det bortelaget som også i denne omgangen stod for de helt store målsjansene.

Likevel var det svært lav kvalitet på oppgjøret på Nadderud, og det ble slått feilpasning på feilpasning. Ingen av lagene virket spesielt interessert i å holde noe særlig på ballen, mer enn ytterst nødvendig.

Som i førsteomgang bølget spillet frem og tilbake også etter hvilen. Mot slutten av oppgjøret tok Stabæk mer tak i kampen, og presset FFK dypt inn på egen banehalvdel.

Ingen av lagene maktet derimot å få hull på noen som helst bylle frem til det 84. minutt.

Da dukket Martin Pusic opp etter den gedigne misforståelsen mellom en Stabæk-forsvarer og keeper Mande Sayouba.

Alex Valencia slo inn foran mål, men da verken Stabæk-stopperen eller Sayouba klarte å bestemme seg for hvem som skulle ta ballen, trillet den forbi begge, og Martin Pusic kunne notere seg for sin tredje FFK-scoring på like mange kamper.

Noen sluttspurt maktet ikke Stabæk å komme med, og dermed kunne FFK innkassere sin tredje strake seier.

Ser lyst ut for FFK

Dermed har seierherrene fra Nadderud kun tre poeng opp til Lillestrøm på 12. plass, etter tre sterke seiere på rad.

Stabæk på sin side ser ut til å gå en svært tung høst i møte, da de har ti poeng opp til kvalik og åtte poeng opp til Sandnes Ulf på nest siste plass.

I neste runde møter Stabæk Molde i en svært tøff bortekamp, mens FFK tar imot Vålerenga på Fredrikstad Stadion. Haugesund gjester Trondheim og Rosenborg, mens Sandnes Ulf spiller hjemme mot Odd Grenland.