Pusic sendte FFK opp på trygg grunn

Fredrikstads Martin Pusic ble den store helten da laget fra «plankebyen» slo Sogndal 2-1 og klatret opp på trygg plass i eliteserien.

Martin Pusic

Martin Pusic ble matchvinner i Fredrikstads meget viktige seier over bunnkollega Sogndal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Martin Pusic avgjorde bunnkampen mot Sogndal halvveis ut i den andre omgangen på Fredrikstad stadion, og sendte med det Fredrikstad opp på trygg grunn i eliteserien.

Sogndal tok ledelsen da Per Egil og Ulrik Flo kombinerte etter knappe ti minutters spill. Per Egil kastet langt inn i feltet, hvor FFK-stopper Jørgen Horn gikk i bakken. Dermed fikk Ulrik en enkel jobb med å sette inn borteledelsen.

Kvarteret senere kunne imidlertid hjemmepublikummet slippe jubelen løs, da et hardt innlegg fra Martin Pusic ble satt i eget mål av en uheldig Azar Karadas.

Hjemmelaget presset på for seieren, og i det 66. spilleminuttet fikk de lønn for strevet. Pusic ble spilt fri på høyrekanten av Thomas Holm, og alene med Sogndal-keeper Kenneth Udjus gjorde Pusic alt riktig.

Østerrikeren trillet ballen i det lengste hjørnet, og sørget med det for tre poeng for FFK.

Dermed klatret Pusic og co. opp på 13.- plass på tabellen, og henviste samtidig Sogndal til en plass under nedrykksstreken.

Se tabellen her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En meget spesiell scoring signert Zlatan Ibrahimovic så ut til å gi Manchester United 1-0-seier mot Everton i Premier League, men et sent straffespark ga 1–1 og uavgjort.
Bournemouth vant 4-3 over Liverpool. Se høydepunktene fra kampen her.
Sergio Agüero og Fernandinho fikk røde kort i kampen mot Chelsea.
LSK Kvinner vant 2-0 over Røa i cupfinalen. Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.