Fredrikstad med etterlengtet seier

I overkant av 4500 tilskuere så hjemmelaget ta en etterlengtet seier over gjestene fra Hordaland i kveld.

FFK-Follo

Dag Alexander Olsen scoret for Fredrikstad etter 72 minutter, og bidro til at laget tok sin første seier på fem kamper. Her fra cupkampen mot Follo.

Etter fire kamper uten seier, og kun sju poeng på de sju første kampene i årets 1. divisjon, valgte ledelsen i Fredrikstad å legge om spillestilen før oppgjøret mot Nest-Sotra. De valgte også å legge om til en 4-2-3-1 formasjon.

FFK var svært gode til å komme rundt på kantene og slå ballen inn i boksen ved flere anledninger. Taktikken med å fylle på med flere angrepsspillere ga betaling da Robert Stene fikk stå helt alene på 11 meter etter 38 minutter.

Spissen dempet et innlegg fra venstreback Haitam Alesaami med låret, før han dunket ballen ned i hjørnet bak Nest-Sotra keeper Martin Olsen med venstrebeinet.

Østfoldingene kunne dermed ta med seg en helt fortjent 1-0 ledelse i garderobene til pause.

Olsen doblet

Nest-Sotra

Noen få Nest-Sotra har også funnet veien til Fredrikstad stadion i kveld.

Få minutter etter hvilen serverte Alesaami nok et godt slått innlegg fra sin venstreside, og FFK var nære ved å øke ledelsen, men Steffen Nystrøm var centimetre fra å få foten på innlegget.

Etter en drøy times spill på Fredrikstad stadion valgte FFK-trener Håkon Wibe-Lund å ta ut Simen Standerholen og erstatte ham med Dag Alexander Olsen.

Angrepsspilleren brukte kun 10 minutter på å øke Fredrikstads ledelse til 2-0.

Robert Stene slo et godt innlegg fra høyre, men midtstopper Lars Grouds heading gikk i brystet på Haitam Alesaami.

Ballen endte hos Steffen Nystrøm som avsluttet fra 13 meter. Ballen traff en Nest-Sotra forsvarer og spratt til Olsen som banket ballen i mål på hel volley fra sju meter.

2-0 ble også sluttresultatet i Fredrikstad.