NRK Meny
Normal

– Et eventyr å komme langt i cupen

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund håper laget holder seg i cupen lenge nok til å få besøk av eliteserielag på Fredrikstad stadion.

Håkon Wibe Lund

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund sier at det er et absolutt for FFK å ta seg videre fra 1. runde i cupen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har ambisjoner om å komme videre fra tredje runde, og komme til minimum fjerde runde. Men å komme langt i cupen hadde vært et eventyr. Målet må være å komme så langt som mulig, helst så langt at det er eliteserielag som kommer på besøk til Fredrikstad stadion, forteller FFK-trener Håkon Wibe-Lund før kveldens bortekamp mot 3. divisjonslaget Ås.

I fjor endte Fredrikstads cupeventyr allerede i andre runde, etter at de ble slått ut av Follo.

Wibe-Lund forventer at laget hans holder seg lenger i årets NM.

– Det å gå videre fra første runde i cupen er et absolutt. Fredrikstad er en stolt klubb hva gjelder tradisjoner i cupen, så vi skal gå videre, selv om vi er i en situasjon der vi har alt å tape. Vi møter et lag som kan slippe seg løs og satse på en cupbombe. Vi må sørge for at det ikke skjer, påpeker han.

Vil ha seiersrekke

Men det er ikke bare avansement i cupen som er viktig for Fredrikstad i kveld.

På mandag rotet de bort seieren i løpet av de ti siste minuttene mot Levanger, og laget har spilt uavgjort i alle de tre seriekampene sine så langt i sesongen.

Wibe-Lund håper at kveldens kamp skal bli starten på en seiersrekke.

– Det hadde vært veldig, veldig fint. Vi tar ikke lett på denne oppgaven, vi vet at det kommer til å koste. Men vi skal være både bedre trent og ha høyere tempo enn Ås. Å få begynt en seiersrekke nå hadde ikke gjort noe, sier han.

– Fullt mulig med cupbombe

Også i Ås gleder de seg til kveldens cupkamp. Ås sin trener Tor Arild Haddal sier til NRK at det viktigste for ham i kveld, blir å få frem spillegleden hos spillerne.

– Det å senke skuldrene og bare kose seg blir den største utfordringen. Man må gå fra å være anspent til å bare gå ut og gjøre det vi vanligvis gjør. Men både gutta og hele klubben gleder seg, og vi håper på en skikkelig fotballfest, sier han.

Haddal lover at 3. divisjonsklubben skal gi Fredrikstad en real kamp om avansement til 2. runde.

– Hvis Fredrikstad senker seg litt ned og vi klarer å prestere maksimalt, så er det fullt mulig at det smeller en bombe på Ås stadion i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: