NRK Meny
Normal

Fortum selger nettvirksomhet til Hafslund

– Vil bety få endringer for kundene.

Fortums driftssentral i Sarpsborg

Fortums driftssentral i Sarpsborg.

Foto: Fortum Norge / Pressefoto

Strømleverandøren Fortum selger sin nett- og fjernvarmevirksomhet i Norge, opplyser selskapet i en pressemelding.

Nettet selges til Hafslund, mens fjernvarmen selges til et annet selskap.

– Vi vil fortsette å levere strøm til 100 000 kunder i Norge, understreker daglig leder i Fortum Markets, Paul Ferguson.

– Overføringen av nettvirksomheten vil bety få endringer for kundene våre. Det medfører ingen prisendringer, eller andre endringer i våre strømavtaler.

Fortum er en av nordens største strømleverandører, med rundt 1,3 millioner kunder fordelt på Norge, Sverige og Finland.

Ferguson sier de selger nett- og fjernvarmevirksomheten for å få et tydeligere skille mellom strømleverandører og nettselskap.

– Nå får man ett selskap og ett telefonnummer å forholde seg til. Tidligere har det vært en usikkert om hva som hører til nettselskapet og hva som skal håndteres av strømleverandøren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.