Hopp til innhold

Fortsatt mange pakker til Strømstad

Grense
Foto: Rainer Prang / NRK

I statsbudsjettet går det fram at regjeringen vil øke grensa for avgiftsfri netthandel fra utlandet fra 200 til 500 kroner.

Men det norske statsbudsjettet skaper ingen frykt for arbeidsledighet blant de ansatte ved postkontoret i Strømstad.

Til den svenske grensebyen kommer det en mengde pakker som nordmenn bestiller poste restante, altså med adresse til postkontoret slik at man kan hente ut pakkene der.

Posten Strømstad

Pakkene som sendes poste restante til Strømstad havner på det litt bortgjemte Postens företagscenter på Prästengen utenfor sentrum.

Foto: Google Street View

Avgifter

Det attraktive med poste restante-bestilling til Strømstad er at du som kunde selv kan frakte varene over grensa til Norge. På den måten slipper du å tenke på avgiftene som slår inn når du har handlet på nett eller postordre fra utlandet for mer enn 200 kroner.

Frakter du varene over grensa selv, kan du nemlig handle for 3000 kroner, eller hele 6000 kroner dersom du er i Sverige i et døgn.

Marginalt

Maria Ibsén, PostNord

Maria Ibsén, pressesekretær i PostNord, tror ikke det blir noen særlig nedgang i antall pakker som bestilles på nettet av nordmenn for levering til Strømstad.

- Vi har ingen statistikk på hvor mange av våre kunder som er nordmenn, men det er klart at våre ansatte i Strømstad merker at mange snakker norsk. Det sier pressesekretær i PostNord, det svenske postverket, Maria Ibsén.

Hun har på oppfordring fra NRK snakket med de ansatte på Strømstad-kontoret, og kan fortelle at ingen der tror på noen stor nedgang i mengden post til netthandlende nordmenn.

- Det kommer i så fall ikke til å bli mer enn en marginal endring.

- Er den aktuelle økningen for liten til at at det gir noe utslag?

- Ja, det er i alle fall sånn de ansatte vurderer det, sier Ibsén.