NRK Meny
Normal

Sarpsborg er fornøyde med sesongkortsalget

Og i Fredrikstad merker de konsekvensen av mandagskamper.

Video Kort sorgprosess i Sarpsborg 08

Mange supportere ønsker å få med seg Sarpsborg 08s retur til eliteserien.

Foto: Nyhetsspiller

Så langt har 1800 personer sikret seg sesongkort på Sarpsborg Stadion foran årets fotballsesong.

Markedssjef Tommy Widlund sier at klubben er fornøyde med salget, og at de regner med at det tar seg enda mer opp i tiden som kommer.

– Erfaringer fra tidligere viser at det drar på litt når første hjemmekamp nærmer seg. Det kommer nok en del etterslengere, sier han.

Widlund sier klubben merker at fjorårets opprykk til eliteserien gjør utslag på sesongkortsalget i år.

– Ja, det gjør vi. Interessen for eliteserien er selvsagt større enn for 1. divisjon. Vi får lag som Rosenborg, Brann og Vålerenga på besøk på stadion igjen, og det blir stas.

Håper stadion blir ferdig

Tommy Widlund

Markedssjef i Sarpsborg 08, Tommy Widlund.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Klubben bygger i disse dager ut Sarpsborg stadion til å kunne romme omtrent 5000 tilskuere. For øyeblikket ser området bak og på sidene av hovedtribunen ut som en stor byggeplass.

Men Widlund håper at arbeidene skal være ferdige til sesongens første hjemmekamp – mot Viking 1. april.

– Vi håper inderlig at vi skal bli det. Vi kan vel ikke helt skjønne hvordan det skal være mulig når vi ser hvordan det ser ut nå. Men vi har blitt lovet at alt skal stå klart når vi skal spille kamp her 1. april, sier han.

Håper på enkeltbilletter i FFK

I Fredrikstad ligger sesongkortsalget omtrent på samme nivå som i Sarpsborg. Men også der håper de at etterslengerne skal kjøpe kort før serieåpningen hjemme mot Hødd 4. april.

– Jeg har ikke de oppdaterte tallene før i morgen, men vi er ikke oppe i 2500 solgte sesongkort enda. Vi håper på å selge 3–3500 sesongkort i år. Det er en nedgang fra i fjor, men det er snakk om 1. divisjon og det blir en del mandagskamper på oss i år, sier billettansvarlig Hanne Raae Hermansen.

I rekordåret 2008 solgte klubben hele 7000 sesongkort. Årets sesongkortsalg kommer til å være det dårligste på mange år. Hermansen tror at mandagskampene kan være noe av grunnen til det.

– Ja, jeg tror at det har noe å si. Folk jobber blant annet skift. Men jeg tror at folk kommer til å kjøpe enkeltbilletter. Det er nok en del som tenker at det er så mange plasser på stadion at det alltid vil være en god plass ledig uansett, sier hun.

Hermansen legger til at klubben har budsjettert med et tilskuersnitt på 4700–4800 tilskuere i årets sesong.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: