NRK Meny
Normal

Flere supportere i juli

Flere tilskuere tok turen til Sarpsborg stadion i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor.

Sarpsborg 08

Det var i gjennomsnitt 4203 tilskuere på juli-kampene på Sarpsborg stadion i år.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Det viser tall fra Norsk Toppfotball.

Til tross for både godt sommervær og konkurranse fra fotball-VM har det totalt sett blitt solgt flere billetter til Tippeligakamper i juli i år sammenlignet med juli i fjor.

På Sarpsborg stadion har det i gjennomsnitt vært 4203 tilskuere på kampene i juli. Det er 13,9 prosent flere enn i juli-måned i fjor.

Har jobbet bredt

Daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, sier de har jobbet systematisk for å øke tilskuertallene.

Han mener det er vanskelig å peke på én årsak til publikumsøkningen.

– Vi har hatt en økning i salg av sesongkort, vi har senket prisene, forbedret kiosktilbudet og jobbet ganske bredt, så jeg tror det er en kombinasjon av flere ting, sier Olsen.

Richard Olsen

Daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, er godt fornøyd med økningen.

Foto: Sarpsborg 08

Han er spesielt fornøyd med tilskuertallet på Aalesund-kampen.

– Den var på en tirsdag kveld midt i fellesferien og vi hadde en økning på nesten 25 prosent fra i fjor, så det er tall vi liker godt, sier han

Håper på utvidelse av stadion

Sarpsborg er blant klubbene i Tippeligaen som har hatt størst økning i juli, og Olsen håper det fortsetter.

– Jeg tror vi skal klare å opprettholde den totale økningen vi har hatt på rundt 20 prosent. Jeg håper vi snart må gjøre noe med stadion vår for å få plass til flere folk, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.