NRK Meny
Normal

Nest størst publikumsøkning

Sarpingene har opplevd den nest største publikumsøkningen i årets eliteserie. Men det samlede tilskuertallet er allikevel divisjonens fjerde laveste.

Sarpsborg 08
Foto: Espen Torgersen / NRK

Etter en sesong i eliteserien har Sarpsborg 08 økt publikumstallet med i underkant av 29,25 prosent.

Under årets fotballsesong fant 55 345 tilskuere veien til Sarpsborg stadion for å heie frem det nyopprykkede laget.

Til sammenligning var lagets totale publikumstall under fjorårets sesong i førstedivisjon 39 155.

Den positive utviklingen til tross, et snitt på 3690 tilskuere per kamp gjør at sarpingene allikevel har det fjerde laveste tallet i landets øverste divisjon.

Bare Sandes Ulf, Sogndal og Hønefoss har lavere publikumsoppslutning. Prosentvis er det derimot bare Start som har opplevd større prosentvis stigning.

– Som forventet


– Vi er fornøyde med at vi har hatt en såpass solid publikumsøkning, samtidig som vi ser at det er mulighet for å få enda flere tilskuere, sier daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen.

Olsen er ikke overrasket over at årets sesong har gitt laget en av ligaens største prosentvise økninger.

– Dette forventet vi oss som et nyopprykket lag i eliteserien, sier Olsen.

Han mener en eventuell fortsatt økning i publikummere avhenger av hvorvidt laget presterer i morgendagens kvalifiseringskamp mot Ranheim.

– Dersom vi går seirende ut av kvaliken bør vi klare å nå et gjennomsnitt på over 4000 tilskuere. Vi er veldig fornøyd med årets publikum, og håper enda flere får muligheten til å oppleve toppfotball i Sarpsborg neste sesong, sier Olsen.

Samlet sett er det en nedgang på 2,6 prosent for årets tippeliga. Det betyr at de senere årenes nedadgående kurve fortsetter å flate ut, melder Norsk Toppfotball.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.