NRK Meny
Normal

EM starter i dag: – Jeg er ikke helt klar

Seks østfoldskyttere skal i aksjon under EM i skyting i Slovenia. Are Hansen fra Krapfoss SSL må skyte med en rifle han ikke er vant med.

Are Hansen, Sommer-OL 2012, London

Are Hansen deltok i sommer-OL i London i 2012. Før EM i Maribor føler han seg ikke helt klar.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg er ikke helt klar. Jeg har en børse som jeg ikke er vant med og ikke helt fortrolig med skuddene på. Men det er det beste alternativet jeg har tilgjengelig, sier Are Hansen.

Rifla han vanligvis bruker er nemlig ødelagt. Dermed har det blitt en litt tyngre oppladning enn vanlig for 33-åringen fra Fredrikstad, som skal delta i 50 meter helmatch under EM i Maribor i Slovenia.

– Oppladningen min har stort sett vært sommerferie fra jobben. Jeg har vært på noen treningssamlinger og skutt ut en god del der. Jeg har egentlig fått tatt ting med ro, sier han.

Westerheim: – God følelse

Malin Westerheim

Malin Westerheim fra Krapfoss SSL er klar for EM i Maribor som starter tirsdag.

Foto: Norges Skytterforbund

Klubbkamerat Malin Westerheim skal delta i 50 meter ligg og 50 meter halvmatch. Hun har ambisjoner om å gjøre det bra i årets EM – til tross for at hun ikke er helt fornøyd med sesongen frem til nå.

– Sesongen har ikke vært blant de beste, men jeg tenker ikke at det skal gå utover dette mesterskapet. Jeg har alle muligheter til å gjøre det bra, fastslår hun.

Hun fikk imidlertid «godfølelsen» på siste trening før mesterskapet starter i dag.

– Jeg hadde en veldig god trening mandag og følte at jeg hadde god kontroll. Jeg satt igjen med en veldig god følelse og det var det viktigste. Jeg har fått gjort det jeg skal, sier hun.

Flere juniorer

I tillegg til at Hansen og Westerheim deltar i rifle, skal Ole Eilif Undseth fra Rakkestad SK delta i seniorklassen i lerdue (skeet).

Også tre juniorer fra Østfold er med til EM i Maribor.

Martin Larsen fra Eidsberg JFF deltar i lerdue (OL‐Trap), mens Trude Johansen fra Mysen Pistollag deltar i pistol (fin) og Henrik Larsen fra Krapfoss SSL deltar i rifle (50m helmatch og 50m ligg).

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: