NRK Meny
Normal

FFK-supporterne boikotter mandagskamper

Det blir dårlig med FFK-supportere under kampen mot Vålerenga på Ullevål 31. oktober.

Illustrasjonsfoto

Supporterklubben Plankehaugen har bestemt seg for å boikotte FFKs mandagskamper.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Supporterklubben Plankehaugen har bestemt seg for å boikotte FFKs mandagskamper.

Derfor blir det lite rødt og hvitt på Ullevål førstkommende mandag, da Østfold-laget møter Vålerenga.

Kampen blir FFKs syvende mandagskamp denne sesongen, noe Plankehaugens talsperson Enrique Arnesen mener er i meste laget.

Til sammenlikning har ikke Strømsgodset spilt noen mandagskamper i år.

LES OGSÅ:

– Skjev fordeling

– Det er en veldig skjev fordeling. Vi misliker mandagskampene veldig fordi det er vanskelig å dra bort på mandager. Dette vil vi markere ved ikke å organisere felles transport eller noe annet i forbindelse med Vålerenga-kampen, sier Arnesen til NRK.no.

Plankehaugen hadde planlagt et arrangement før kampen.

– Planene ble naturligvis skrinlagt da kampen ble flyttet. Mandagskamper begrenser sterkt folks muligheter til å følge laget sitt på bortebane, og til å lage den atmosfæren vi ønsker rundt hjemmekamper, sier Arnesen.

Det er ikke første gang Plankehaugen markerer motstanden mot mandagskampen. Deres mantra er at "Fotball skal spilles i helga".

– Vi har ti minutters stillhet i starten av hver mandagskamp, som en protest. Hvis noen av FFK-supporterne allikevel drar til Ullevål, oppfordrer vi dem til å fortsette med dette, sier Arnesen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uthus endte i container

    I Elingårdsveien i Fredrikstad fikk transportørene av et helt hus problemer da det viste seg at huset var for stort til å fraktes på veien. Det endte opp med at huset ble delt opp med motorsag og fraktet i container til søppeldynga, melder Fredrikstad Blad.

  • Gjorde skader på solstudio

    Det har vært innbrudd i et solstudio i Kinogaten i Sarpsborg. Politet melder at det er gjort skaderverk på stedet. Gjerningspersonen ble sikret på video, og politiet er på stedet og utfører undersøkelser.