Hopp til innhold

Isfront mellom supporterklubbene

Sarpsborg-supporterne politianmelder erkefienden for innbrudd. – Latterlig, mener talsmann for Plankehaugen.

Banner

Da FFK-supporterne viftet med Sarpsborgs banner ble sinnene satt i kok. Nå har Fossefallet politianmeldt FFKs supportere.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

– Vi har anmeldt hele tribunefeltet som Plankehaugen har ansvaret for. De har vist frem tyvegods, tordner Kjetil Fröne, som er leder for supporterklubben Fossefallet.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad, som først skrev om saken, var Fossefallet hos politiet mandag for å anmelde saken. De skal tilbake igjen torsdag. Da skal de også ha med seg bildebevis.

LES OGSÅ:

– Intet behov for å prate sammen lenger

Banneret til Sarpsborg-supporterne ble stjålet fra Sarpsborg stadion tidligere i sommer, men kom til rette søndag etter at det ble hevet på Fredrikstad-supporternes tribuneseksjon.

– Vi har hatt et godt forhold til Fossefallet tidligere, men nå er det slutt. Vi har knapt behov for å snakke med hverandre lenger, sier talsmann for Plankehaugen, Jaran Berg.

Han legger til at han synes hele anmeldelsen er latterlig, noe han også har sagt ifra til Fossefallet.

– Det er greit at de anmeldte det da banneret ble borte, men å anmelde oss for det er tullete. De fikk jo til og med banneret tilbake på søndag, sier Berg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sarpsborg 08

Sarpsborgs supportere har nå politianmeldt nabo-klubbens tilhengere.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Skuffet over Plankehaugen

Kjetil Fröne i Fossefallet forklarer at de har valgt å anmelde Plankehaugen for å vise at de ikke tolererer slike ting.

– Det er en grense som er brutt og den grensen er lovbrudd. De har brutt seg inn på Sarpsborg stadion og gjort hærverk og stjålet ting, sier Fröne.

– Egentlig kunne Plankehaugen tatt avstand fra dette, men det har de ikke gjort. De står heller for lovbruddet og det skuffer meg litt, sier han.

LES OGSÅ:

Tviler på at politiet prioriterer saken

Det at Fossefallet torsdag møter opp på politistasjonen med billedbevis, får ikke talsmannen i Plankehaugen til å miste nattesøvnen. Han mener sarpingene ikke har noen sak.

– De har bilde av 1.000 mennesker rundt banneret. Så kan de jo se om politiet gidder å ta alle sammen, avslutter Jaran Berg.

SE VIDEO: Supporternes festaften

Video SUPPORTERGLEDE