FFK slo Stabæk, Sarpsborg 08 tapte

Celso Borges scoret alle FFKs mål i generalprøven før seriestart. En heldig scoring ga Tromsø seieren over Sarpsborg 08.

Celso Borges, Fredrikstad FK

Celso Borges var dagens mann på FFK-laget med sine tre scoringer mot Stabæk søndag.

FFK møtte Stabæk borte i Telenor Arena og overbeviste med å slå hjemmelaget 3-1.

Hat-trick av Borges

Dagens mann var Celso Borges, som scoret alle målene for FFK.

Den første scoringen kom på en heading etter 8 minutters spill. Ti minutter ut i andre omgang økte Borges ledelsen etter å ha blitt spilt helt fri foran Stabæks keeper. Den siste scoringen kom på straffe i det 88. minutt.

Stabæks mål kom ved Veigar Páll Gunnarsson fire minutter etter pause.

Stabæk spilte seg til flere store sjanser og hadde blant annet to to treff i treverket, men det holdt ikke for hjemmelaget.

FFK vant fortjent, og ting ser lovende ut for laget fra Plankebyen.

Fremgang tross tap

Det gjør de også for Sarpsborg 08 selv om det søndag ble tap borte mot Tromsø.

Sarpsborg-laget skapte mange sjanser og hadde spillemessig føringen i store deler av kampen.

Men de klarte ikke å få hull på byllen, så et heldig Tromsø-mål signert Thomas Drage etter bare ti minutters spill ble avgjørende.

Trener Roar Johansen var fornøyd med gjennomføringen.

– Det er trygt og godt defensivt, og vi kjører kampen. Jeg har en veldig god følelse før kampen mot Molde. Hvis dette er nivået vi ligger på, kommer vi til å markere oss, sa Johansen til klubbens egne nettsider etter kampen.