– Realistisk at vi er forbi 08 om tre-fire år

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb kommer aldri til å gå med på at FFK er lillebroren til Sarpsborg 08. – Et tidsspørsmål før vi er forbi dem.

Martin Wiig jubler etter å ha senket FFK

Den berømte kvalikkampen mellom Fredrikstad Fotballklubb og Sarpsborg 08 i 2009 (0-2) representerte for mange selve tronskiftet i fotballen i Østfold. Nå vil FFK bevise at det er de som er den virkelige storebroren i Østfold.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Fredrikstad Fotballklubb ligger på fjerdeplass i 1. divisjon etter 1–0 seieren hjemme mot Ranheim i kveld. Klubben er dermed tilbake på en av plassene som gir kvalifisering til eliteserien.

Resultatet sørget samtidig for at Sandefjord sikret opprykk til eliteserien fire kamper før slutt. Det synes daglig leder Geir Bakken er fullt fortjent.

– Sandefjord har gjort en imponerende jobb og har noen matchvinnere fremover i banen. De har vært det klart beste laget i 1. divisjon så langt i år, og de har gjort veldig mye riktig. Da er det ikke mer enn rett og rimelig at de rykker opp. Det skal vi bare gratulere dem med, sa han til NRK før kveldens kamp.

Et tidsspørsmål

Geir Bakken

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb kommer aldri til å gå med på at Sarpsborg 08 er storebror i fotball-Østfold.

Foto: Shemsi Bunjaku

De senere årene er det Sarpsborg 08 som på mange måter har tatt over hegemoniet i fotballen i Østfold.

Og til tross for at Bakken selv forteller at sarpingene har vært bedre enn FFK både sportslig, og til å bygge og drifte en klubb de siste årene, vil han ikke gå med på at Fredrikstad nå er lillebror i fylket.

– Det kommer jeg aldri til å gå med på. De er bedre enn oss sportslig akkurat nå. Men at Fredrikstad Fotballklubb, med historie fra 1903, plutselig er lillebror til Sarpsborg 08, den er jeg ikke med på, sier han.

For en måned siden la FFK frem sin sportsplan for de neste seks årene. Et av målene er at klubben skal spille i eliteserien i 2016.

Allerede sesongen etter kan Fredrikstad Fotballklubb være over Sarpsborg 08 igjen, tror daglig leder Bakken.

– Selv om det høres litt merkelig ut akkurat der vi er i dag, så føler jeg innerst inne at det er et tidsspørsmål før vi er forbi Sarpsborg 08 igjen, hvis vi gjør tingene våre riktig, sier han og legger til:

– Vi har lagt en langtidsplan, hvor vi ønsker å etablere oss blant topp seks-lagene i Norge. Det har vi både en by som er stor nok til, et anlegg som er klart for, og et stort nok publikum. Vi har alle forutsetninger for å klare det. Jeg mener det er helt realistisk at vi er forbi Sarpsborg 08 om tre-fire år.

Komfortabel med innspurten

Målet om eliteseriespill kan oppnås allerede denne sesongen. Men først venter fire svært tøffe oppgjør, og en eventuell kvalik.

I de fire siste kampene denne sesongen møter FFK nedrykkstruede Nest-Sotra og topplagene Bærum, Tromsø og Sandefjord.

– Jeg har veldig tro på at vi klarer en kvalifiseringsplass, det er veldig viktig for oss. Også ønsker vi å havne på en 3. eller 4. plass, for da får vi den første kampen på hjemmebane, forteller Bakken.

Han er også svært komfortabel med at klubben hans møter tre av topplagene i serieinnspurten.

– Jeg tror det er helt fint for oss at vi møter gode lag i innspurten. Vi har spilt bra mot de fleste av de gode lagene tidligere i sesongen, og det er ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det igjen, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.