NRK Meny
Normal

Flere mister jobben i Fredrikstad Fotballklubb

FFK sier opp tre personer på grunn av et for høyt kostnadsnivå.

Geir Bakken

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad FK bekrefter at tre personer har mistet jobben sin i klubben.

Foto: Shemsi Bunjaku

Kuttene kommer i regnskapsavdelingen, i administrasjonen og en halv stilling på billettsalg og salg av supporterutstyr, sier daglig leder i FFK, Geir Bakken.

– Bakgrunnen at vi fortsatt har for høye utgifter. Som et kutt ble det vedtatt å nedbemanne 2,5 årsverk i administrasjonen. Det har vi nå gjennomført og de berørte har fått oppsigelse, sier Bakken.

– Det er forferdelig tøft å få denne beskjeden, og det har vi veldig stor respekt for. Samtidig skal de berørte ha ros for måten de har taklet denne situasjonen på, legger han til.

Har sammenlignet seg med andre

Bakken vil ikke kommentere hvor mye klubben sparer på nedbemanningen, men sier det er en betydelig kostnad.

– Dette gjør vi for å sikre en sunn drift i 2014. Vi skal og må gå med et lite overskudd neste år. Med den prosessen vi har hatt i sommer og i høst, får vi på mange måter en ny start 1. januar. Da skal vi klare oss på de inntektene vi skaper selv, og vi skal ikke gå til noen og be om penger, sier han videre.

Den daglige lederen sier at det har vært et mål å skjerme den sportslige delen av klubben for kutt, og mener at grepene som nå er gjort er forsvarlige.

– Vi har sett til sammenlignbare klubber, som Sarpsborg 08, Bodø/Glimt, Sandefjord og Sandnes/Ulf, og vi tror at bemanningen vi når har skal være forsvarlig for å beholde et lag i toppen av norsk 1. divisjon.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta reduserer

    Det står 2–4 mellom Sparta og Lillehammer med drøye syv minutter igjen av den tredje kvartfinalen.

  • Se TV-nyhetene 20.55