NRK Meny
Normal

Tidligere Premier League-spiller på prøvespill i FFK

Fredrikstad er i spissnød, og henter inn to landslagsspillere på prøvespill.

Henri Camara

Den senegalesiske spissen Henri Camara skal trene med Fredrikstad denne uken.

Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Etter at klubben solgte Etzaz Hussain til Molde og Tarik Elyounoussi til Rosenborg har supporterne spurt seg om hvem som skal stå for målene til klubben.

Nå skal en tidligere Premier League-spiller vise seg frem for klubben. Spilleren det er snakk om er Henri Camara fra Senegal, skriver fredrikstadfk.no.

35-åringen har erfaring fra klubber som Wolverhampton, Celtic, Wigan og West Ham. Han har også scoret 31 mål på 99 landskamper for hjemlandet.

– Han har spilt fotball i en mannsalder, og har vel en bedre CV enn 99 prosent av de andre spillerne i eliteserien. Han er her og hilser på, og skal trene med oss ut uken, så får vi se, sier sportssjef i FFK Joacim Jonsson til NRK.no.

Kan hente ny spiller fra Costa Rica

FFK

Sportssjef i FFK, Joacim Jonsson leter etter nye spisser til klubben.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Også Argenis Fernández Zapata fra Costa Rica skal trene med klubben ut denne uka. Han spilte sist for Liga Deportiva Alajuelense i hjemlandet, men ble løst fra kontrakten etter forrige sesong.

– Argenis er en spennende spillertype som har ekstreme egenskaper i form av fart, som vi ikke har i laget fra tidligere, sier Jonsson.

Sportssjefen legger til at det kan være aktuelt å hente 25-åringen først til neste år.

– Han skal passe inn i miljøet her også, og med spillere fra Costa Rica så pleier det å ta litt tid. Det gjorde det med både Christian Gamboa og Celso Borges også.

Jonsson har tidligere uttalt at klubben har som mål å ha på plass to nye spisser før hjemmekampen mot Aalesund på mandag.

– Det er fremdeles målet, så får vi se hva vi klarer å få til. Vi fortsetter å jobbe, og vi har nå 5–6 spillere som er aktuelle.

Danske Radivoje «Rajko» Lekic, som FFK testet forrige uke, skal ikke lenger være aktuell for klubben.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.