Tidligere Premier League-spiller på prøvespill i FFK

Fredrikstad er i spissnød, og henter inn to landslagsspillere på prøvespill.

Henri Camara

Den senegalesiske spissen Henri Camara skal trene med Fredrikstad denne uken.

Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Etter at klubben solgte Etzaz Hussain til Molde og Tarik Elyounoussi til Rosenborg har supporterne spurt seg om hvem som skal stå for målene til klubben.

Nå skal en tidligere Premier League-spiller vise seg frem for klubben. Spilleren det er snakk om er Henri Camara fra Senegal, skriver fredrikstadfk.no.

35-åringen har erfaring fra klubber som Wolverhampton, Celtic, Wigan og West Ham. Han har også scoret 31 mål på 99 landskamper for hjemlandet.

– Han har spilt fotball i en mannsalder, og har vel en bedre CV enn 99 prosent av de andre spillerne i eliteserien. Han er her og hilser på, og skal trene med oss ut uken, så får vi se, sier sportssjef i FFK Joacim Jonsson til NRK.no.

Kan hente ny spiller fra Costa Rica

FFK

Sportssjef i FFK, Joacim Jonsson leter etter nye spisser til klubben.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Også Argenis Fernández Zapata fra Costa Rica skal trene med klubben ut denne uka. Han spilte sist for Liga Deportiva Alajuelense i hjemlandet, men ble løst fra kontrakten etter forrige sesong.

– Argenis er en spennende spillertype som har ekstreme egenskaper i form av fart, som vi ikke har i laget fra tidligere, sier Jonsson.

Sportssjefen legger til at det kan være aktuelt å hente 25-åringen først til neste år.

– Han skal passe inn i miljøet her også, og med spillere fra Costa Rica så pleier det å ta litt tid. Det gjorde det med både Christian Gamboa og Celso Borges også.

Jonsson har tidligere uttalt at klubben har som mål å ha på plass to nye spisser før hjemmekampen mot Aalesund på mandag.

– Det er fremdeles målet, så får vi se hva vi klarer å få til. Vi fortsetter å jobbe, og vi har nå 5–6 spillere som er aktuelle.

Danske Radivoje «Rajko» Lekic, som FFK testet forrige uke, skal ikke lenger være aktuell for klubben.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Oslofjordtunnelen stengt

    En lastebil har fått motorstopp i Oslofjordtunnelen i østgående retning mot Drøbak, ifølge politiet. Tungberger er rekvirert og veien er midlertidig stengt.

  • 40 østfoldgutter i overgrepssak

    Rundt 40 gutter fra Østfold skal være ofre i det som omtales som Norges hittil mest omfattende overgrepssak. Det bekrefter politiet.

    Øst politidistrikt har etterforsket saken i flere år, og har nå tiltalt en mann i 20-årene fra Romerike for seksuelle overgrep mot rundt 300 unge gutter. Guttene skal ha blitt lurt av mannen som på sosiale medier ga seg ut for å være en ung jente.