NRK Meny
Normal

Får ikke utvidet åpningstid

Moss Lufthavn Rygge får ikke utvidet åpningstid, slik de har søkt om.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Luftfartstilsynet har på nytt sagt nei til utvidet åpningstid ved Moss Lufthavn Rygge, og holder fast på at det ikke skal være flygninger fra 23 om kvelden til klokka sju om morgenen.

Ryggeleder ikke overrasket

Mister halvparten av flyvningene

Moss Lufthavn Rygge mister halvparten av de planlagte flyvningene til Norwegian dersom de ikke får utvidet åpningstid fra 6:30 til 23:30

Nå varsler lufthavnselskapet at de vil anke avslaget til Samferdseldepartementet.

Tok ikke klagen til følge

I oktober sa tilsynet nei til flyvninger mellom 23:00 og 07:00 ved flyplassen, og flyplassledelsen klaget da på avgjørelsen.

Nå velger tilsynet altså å opprettholde avslaget.

Luftfartstilsynets vedtak kan blant annet føre til at Norwegian må redusere sitt rutetilbud ved Moss Lufthavn Rygge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK