Fant mobildekningen i tretoppen

– Nå måtte jeg ut og klatre opp i toppen av en furu. Jeg henger ut over Glomma for å ha dekning mens vi snakker sammen nå, sa artist Trine Rein under dagens morgensending på NRK Østfold.

Trine Rein

Det spørs om ikke Trine Rein henger i en tynn tråd når samboer Lars Monsen ser bildet og leser hvilken tresort Trine Rein sier hun klatrer i. Men uansett tresort – mobildekning var det ...

Foto: Trine Rein

Hun er frustrert over dårlig mobildekning i Skiptvet hvor hun er bosatt. I dag skulle hun gjennomført flere telefonintervjuer med radiostasjoner, men kun NRK Østfold kom gjennom til henne.

– Det er ikke bra. Jeg skulle pratet med en annen radiokanal i dag også, og sto opp forferdelig tidlig for å rekke det, men de klarte ikke å komme gjennom, sier hun til NRK.

LES OGSÅ:

Fikk ikke ringt etter ulykke

Ordfører Svein Olav Agnalt i Skiptvet

Ordfører Svein Olav Agnalt har nettopp vært i møte med Telenor.

Foto: Thomas Berger / NRK
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Bjørn Amundsen sier det vil koste mye penger å gi 100 prosent dekning i Skiptvet.

Foto: Telenor

Mobildekningen i Østfold-kommunen har irritert innbyggerne i lang tid og i går var ordføreren i møte med Telenor i håp om at forholdene blir bedre.

– Det som kom ut av det, er at Telenor skal komme med et forslag til forbedringer i Skiptvet i løpet av tre måneder, sier ordfører Svein Olav Agnalt.

– Kommunen ønsker 100 prosent dekning til sine innbyggere, det diskuterte vi i går, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

– Er det mulig å få til?

– Hvis man bytter ut 100 med 99, så er det mulig. Utfordringene er kostnadene. Ut ifra det som ble diskutert i går, så må vi bygge fem nye stasjoner, med en kostnad på 1–2 millioner kroner per stasjon. Jeg skal ikke forskuttere noe her, men vi snakker fort om kostnader på 20–30 millioner kroner for å møte de problemene Skiptvet kommune alene nå tar opp, sier han.

I lokalavisen Smaalenenes Avis har flere personer lagt ut om sine bekymringer den dagen de må klare seg uten fasttelefon og er prisgitt mobiltelefonene, og Agnalt bekrefter at det er dårlig med signaler i kommunen.

– Delvis er det ille. Det er flere steder det ikke er dekning, blant annet langs en trafikkert vei. Der har det vært bilulykker hvor folk ikke har kommet gjennom til nødsentralene, sier ordfører Agnalt.

– Dette er et irritasjonsmoment for veldig mange av oss, sier Trine Rein som flyttet til Skiptvet sammen med Lars Monsen i 2009.

LES OGSÅ:

Tror på forbedring

Etter møtet med Telenor tror ordføreren at det kan bli litt bedre, men full dekning over alt er han tvilende til.

– Det kan nok bli en forbedring enkelte steder, men jeg tror olle på god dekning i hele kommunen.

Han sier at de blant annet har oppdaget at en sender i Skiptvet muligens er feilplassert.

– Den ble satt opp i 1995 på toppen av televerksstasjonen. Det er ikke opplagt at det er en riktig plassering i dag.

– Har dere gitt noe tilbud til Telenor om andre steder senderne kan settes opp?

– Vi må først se hva Telenor kommer opp med.De har Gjort tegnet noen sirkler over hvilke områder som har dårlig dekning. For vår del kan det være aktuelt å gå i samtaler med Eidsberg for å kanskje plassere sendere både der og her som begge kommunene kan ha nytte av.

– Utbyggingsmessig kommer det nok ikke til å skje noe før neste møte som skjer etter nyttår. Nå må kommunen må gå inn og prioritere noen områder, svarer Amundsen.

Klar for finalen i «The Hit»

Trine Rein snakket med NRK Østfold via mobil i morges fordi hun stiller i fredagens finale i «The Hit». Her fremfører hun Geir Arne Hansens låt «Story of Love».

I nettsaken om kveldens finale kan du blant annet se Trine Rein fremføre sangen.