NRK Meny
Normal

Stjerneprodusent kommer til The Hit-finalen

Den britiske superprodusenten Steve Lillywhite, kjent for sine samarbeid med U2 og The Smiths, kommer til Norge for å være med på fredagens finale av The Hit.

Lillywhite har en imponerende merittliste. Han har medvirket på over 500 produksjoner, og har blant annet produsert plater for U2, Morrissey, Siouxsie and the Banshees, The Smiths og The Rolling Stones.

59-åringen har også vunnet fem Grammy-priser.

Den britiske produsenten har tidligere vært med i den irske og nederlandske utgaven av «The Hit», og på fredag kommer han til Norge for å være med på finalen i Oslo. Lillywhite har selv plukket ut låtene som kjempet om å komme til finalen av The Hit.

Her er en oversikt over artistene og låtskriverne som skal kjempe mot hverandre i den siste episoden av The Hit:

D'Sound

Andreas Gjones var den aller første låtskriveren som gikk videre til finalen til The Hit da låten hans «Never Ending Light» ble plukket ut av D'Sound.

Både låtskriver Gjones og Simone Eriksrud i D'Sound var i ekstase over å gå videre.

– Det hele er helt utrolig. Vi greide ikke slippe den låten, sa Eriksrud til NRK da hun deltok i den første delfinalen av The Hit i begynnelsen av september.

– Jeg som aldri vinner noe. Men nå er det altså Andreas som har vunnet her, legger hun fort til.

Atle Pettersen og D'sounds to låter i The Hit.

Jørn Hoel

– Det var en veldig behagelig låt å jobbe med fra dag en. Jeg har bare hatt med meg to musikere i studio, og vi har sittet og kost oss med låten. Det har vært en fornøyelse, sa Hoel om låten «When loving takes over».

Låten er skrevet av Sophie Rose Strømme, som er 16 år i dag, men skrev låten da hun var 12 år gammel.

– Jeg er bare så overveldet og så glad akkurat nå. Versjonen til Jørn var bare helt fantastisk. Jeg sprudler inni meg!, fortalte Sophie Rose Strømme (16) til NRK etter hun gikk videre i konkurransen.

Jørn Hoel: 'When loving takes over'

Helene Bøksle

Helene Bøksle valgte også en 16-årig låtskriver. Hun gikk videre til finalen i The Hit med låten «Stormy Nights» skrevet av Kamilla Wigerstrand.

Det 16-årige låtskrivertalentet meldte seg på både Idol og The Hit denne høsten, men da syngingen for Idol-dommerne valgte hun å trekke seg, og heller satse på The Hit på NRK.

– Det er helt fantastisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa den lettede 16-åringen da hun gikk videre til finalen.

Helene Bøksle i The Hit

Vidar Busk

– Jeg synes det er gøy å komme videre med noe som er utenfor min komfortsone. I og med at dette er «The Hit», må jeg tenke litt på ting som har med hjerte og smerte å gjøre, og da synes jeg låten til Lavie var helt suveren, sa Vidar Busk om låten «Hold On» som han tok med seg videre til finalen.

Låtskriveren bak sangen, bergenske Lavie Hassani, jobber til daglig i Mattilsynet. Hun har tidligere studert filmmusikk og hun har også gitt ut en plate.

Se vinnerlåten fra kveldens «The Hit»

A1

A1s Ben Adams brukte ikke lang tid på å finne låten han ville gjøre en versjon av.

– Jeg kan høre at det blir en stor hit hvis den får bra produksjon, sa Adams om låten til Mathilde Johnson (24).

Etter at han hadde hørt 24-åringens låt ville han ikke høre flere låtskrivere. Nå skal låten fremføres i fredagens finale av «The Hit.»

A1 synger Mathilde sin låt

Trine Rein

Artisten Trine Rein duellerte mot Alexander Rybak i delfinalen til «The Hit», og gikk videre til finalen med Geir Arne Hansens låt «Story of Love».

Hansen har holdt på med musikk siden han var 12 år, og ble svært rørt da Marte Stokstad annonserte ham som én av finalistene til «The Hit».

– Jeg må bare si tusen takk for at du finnes, Trine. Det var stort. Akkurat nå blir jeg en liten mann i en stor kropp, fortalte Hansen til Trine Rein etter at artisten hadde fremført låten hans.

Se låten her:

av Geir Arne Hansen

D. D. E

– Det var et vanskelig valg, selv om «Damer og solnedganger» framstår som en umiddelbar, fantastisk hit. Dette er en fantastisk D.D.E.-låt, sier frontfigur Bjarne Brøndbo.

Tore jobber til vanlig som billakkerer, skriver musikk og turnerer i helgene. Håvard er ansatt i proffice, men en gang i uken er det øving sammen med Jan Tore og bandet Drusar som fast gitarist. I høst skal de spille inn ny plate.

Damer og solnedgongar D.D.E

Den siste låten som gikk videre var den livsbejaende låten «Damer og solnedganger», skrevet av Jan Tore Befring og Håvard Erle fra Førde.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix