Én supporter møtte opp for å ta i mot cup-heltene

Sarpsborg 08s spillere kom i dag med buss fra Gardermoen til Sarpsborg stadion, etter gårsdagens triumf mot Viking i semifinalen i cupen.

Stefan Kuczera

Stefan Kuczera var alene om å ta i mot cupheltene som i dag kom tilbake etter seieren mot Viking i går.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Jeg fikk tilfeldigvis høre at laget skulle komme til Sarpsborg klokka to, da er det klart jeg måtte komme for å ta i mot guttane etter en så fin innsats, forteller den eneste supporteren som tok turen til Sarpsborg stadion i dag, Stefan Kuczera.

Det var alt annet enn et folkehav og jubelbrøl som tok i mot fotballaget i dag.

– Det er ikke annonsert noe sted når de skulle komme, sier Kuczera. Supporteren syns derfor ikke det er så rart at ikke det er andre som er tilstede for å ta fotballaget imot.

Den ivrige supporteren har ikke vært på så mange kamper i år, men det er ingen tvil om at Sarpsborg 08 er klubben i hans hjerte.

– Sarpsborg 08 er jo laget i byen! Min svigerfar ble norgesmester med Sparta i 1952, det er litt rart å tenke på at gullet endelig kan komme tilbake til Sarpsborg nå.

Har du troen på cupgull nå?

– Alt kan skje i cupen! Cup er cup, avslutter supporteren Kuczera.

Ikke skuffet over måten de ble tatt i mot på

– Det er jo utrolig bra, jeg tror kanskje det var en til her, så da er det dobbelt så mange som en, ler Kjetil Berge.

Midtstopperen forventet ingen supportere og var fornøyd med de som hadde tatt den lange turen til Stavanger for å se kampen.

– Men når vi kommer tilbake 22. november med cupgullet, da forventer jeg litt fler folk!

Dagen derpå oppsummerer spilleren kampen som en tøff kamp.

– Vi var litt uheldige med trekningen å møtte et godt Viking-lag på bortebane, de hadde to dager mer hvile enn oss, men vi visste det ville bli en åpen kamp. Vi har vært gode i det siste.

Sarpsborg 08 møter Odd på bortebane allerede på søndag, så noen stor feiring ble det ikke i natt.

– Jeg kom meg i seng fire-fem tiden. Det er ikke hver dag man går til cupfinale med en liten bakgårdsklubb som 08, så da må man feire det litt, sier Berge.

Men han forsikrer at det vil bli feiring uansett utfall etter cupfinalen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvejuks kan gi lang karantene

    Juks på teoriprøven for førerkort kan føre til ett års karantene før prøven kan tas på nytt. Det foreslår Samferdselsdepartementet. Stadig flere blir tatt i å jukse på teoriprøven. I september dømte Fredrikstad tingrett to menn til 24 dagers fengsel for slik juksing.

    Juksing på teoriprøven blir politianmeldt
    Foto: Øyvind Nyborg / NRK