Hopp til innhold

Drapet i Moss: Politiet gir opp å få svar på motivet bak drap på kvinne (73)

Mannen som er siktet for å ha drept sin egen kone i Moss husker så lite at politiet ikke vil gjennomføre flere avhør av ham.

Drapet i Moss.

Politiet fant en kvinne i 70-årene død i en leilighet på Glassverket i Moss i august. Hennes egen ektemann er siktet for drapet.

Foto: Nyhetstips.no

Den siktede mannen i 80-årene ringte selv til politiet for å varsle dem om drapet i midten av august. Flere patruljer rykket ut til boligen til ekteparet på Glassverket i Moss, og fant en 73 år gammel kvinne død.

Politiet har gjennomført to avhør av den siktede ektemannen. Nå har de bestemt at det ikke skal gjennomføres flere avhør av ham.

Grunnen er at han husker så lite at politiet mener det ikke vil tilføre saken noe mer informasjon ved å stille ham repeterende spørsmål om hendelsen.

– Som følge av hans hukommelsessvikt kan politiet heller ikke si noe om hva som skal ha vært motivet bak handlingen, eller hva som eventuelt kan ha utløst handlingen, sier politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt til NRK.

– Ingen erindring av det som har skjedd

Politiet mener likevel at de har klart å danne seg et bilde av hendelsesforløpet og hvordan drapshandlingen skjedde.

Politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt

Politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt sier at de nærmer seg slutten for etterforskningen av drapet i Moss.

Foto: Rune Fredriksen/NRK

Svarholt sier at flere funn i saken underbygger at det er mannen i 80-årene som tok livet av ektefellen.

Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld. Hans forsvarer Sille Heidar sier at avhørene har vært en påkjenning for ham.

– Han har ingen erindring eller forståelse av det som har skjedd. Han har fått detaljene presentert av politiet, men for ham er det helt ukjent og sjokkerende. Han er også i en sorgprosess, sier hun.

Politiadvokaten forteller videre at politiet nærmer seg slutten på etterforskningen og at det ikke vil bli gjennomført flere taktiske eller tekniske etterforskningsskritt.

– Vi har imidlertid foreløpig ikke fått svar på alle tekniske undersøkelser, og dels av den grunn, dels hensynet til pårørende og etterlatte, kommer vi ikke til å gå ut med opplysninger om hvordan drapet har skjedd, hva slags drapsvåpen som har blitt benyttet eller dødsårsak, sier han.

Krimteknikere i Moss

Politiets krimteknikere kommer ikke til å gjennomføre flere tekniske undersøkelser i saken, opplyser politiadvokat Anders Svarholt.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Full rettspsykiatrisk undersøkelse

Mannen sitter fremdeles varetektsfengslet, men politiet understreker at varetektsoppholdet er tilpasset hans alder og helse.

Han får ifølge Svarholt nødvendig oppfølging fra helsevesenet mens han sitter fengslet.

Det blir samtidig gjennomført en full rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede. De sakkyndige har fått frist til 1. november med å avgi sin erklæring.

– Resultatet av undersøkelsen vil ha betydning for den påtalemessige behandlingen av saken. Det forventes at påtalespørsmålet vil være avklart i løpet av desember, sier han.