NRK Meny
Normal

DAT forsøker seg på Rygge-København

Flyselskapet setter opp ren weekendrute fra Moss lufthavn Rygge.

DAT-fly
Foto: DAT

Det er nettstedet osloairports.com som skriver at flyselskapet Danish Air Transport (DAT) er klare med sin nye rute mellom Rygge og København.

Dette blir en ren weekendrute med avgang fra Moss fredag kveld, og retur søndag kveld.

Fredag 6. juli letter etter planen første fly til København klokken 19.35. Retur er satt til søndag klokken 20.35.

Fire måneder etter at det danske flyselskapet DAT overtok innenrikstrafikken på Rygge, ser det stygt ut for ruta mellom Rygge og Trondheim.

LES OGSÅ:

Trondheims-ruta kan ryke

DAT flyr fra Rygge til Stavanger, Bergen og Trondheim i tillegg til en del andre innenriksruter i Norge. Men DAT sliter med å fylle flyene, som tar fra 30 til 70 passasjerer.

Administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn AS, Pål Tandberg, sier det er fare for at Trondheim forsvinner fra rutekartet snart.

– Det er en fare for det. DAT har hatt en svak utvikling på den ruta, og det vil komme justeringer i ruteprogrammet, bekrefter Tandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen under mot serielederen

    Storhamar leder 2-0 over Stjernen i eliteseriekampen i ishockey. Det første målet kom midtveis i den første perioden, mens 2-0-scoringen kom tidlig i den andre perioden.

  • Antonsen skal operere hjernesvulst

    Artisten Marianne Antonsen har fått påvist en hjernesvulst og skal opereres like over nyttår. Ifølge Se og Hør fikk hun sjokkbeskjeden fra legen to dager før hun giftet seg i sommer. – Jeg kjemper nå mitt livs kamp, sier hun til bladet.