NRK Meny
Normal

Christian Brink gir seg i Sarpsborg 08

Midtstopperen har avbrutt kontrakten med eliteserielaget i dag. Fortsetter karrieren i moderklubben Stord.

Zdenek Ondrasek og Christian Brink

Christian Brink forlater Sarpsborg 08 og fortsetter karrieren i moderklubben Stord. Her i duell med Tromsøs Zdenek Ondrasek.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Klubben og jeg har nå kommet frem til en løsning hvor vi avslutter samarbeidet. Det har vært litt tøft utenfor banen, og da spesielt etter at vi fikk barn så ønsker vi å ha mer familie og venner rundt oss, sier Christian Brink til Sarpsborg 08s egne hjemmesider.

Midtstopperen kom til Sarpsborg 08 fra GIF Sundsvall i juli for to år siden, og har fått totalt 33 kamper og scoret to mål i den blåhvite drakta.

Spilleren, som i sin tid ble solgt fra Sogndal til Lyn for fem millioner kroner, skal nå fortsette karrieren i moderklubben Stord i 2. divisjon – til overraskelse for Stord-trener Magnar Aaland.

– Har det blitt bekreftet nå? er hans umiddelbare reaksjon på overgangen.

– Jeg har vært kjent med prosessen, men jeg visste ikke at det var på plass. Dette er vi selvfølgelig veldig glade for. Vi tilvenner oss fremdeles til den fysiske biten i 2. divisjon, og der blir Christian en viktig forsterkning, både i form av sin størrelse og sin tøffhet, sier han på telefon på vei til trening.

Brink får ifølge Sarpsborg Arbeiderblad 30 dagers karantene før han kan spille for sin nye klubb.

Skilles som gode venner

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 takker midtstopperen for hans bidrag de siste to årene.

– Christian Brink har vært en viktig spiller for klubben både i opprykkssesongen og i fjor når vi klarte å holde oss i Tippeligaen. Han har rutine og ro som har vært ekstremt viktig for oss både på og utenfor banen. Sarpsborg 08 og Christian Brink skilles som gode venner og vi ønsker å takke han for alle bidragene, sier Berntsen til sarpsborg08.no.

Sportssjefen sier til sa.no at klubben per nå ikke jobber med å hente en erstatter for Brink.

Annenhver dag frem til seriestart i eliteserien stiller vi en spiller i Sarpsborg 08 ti spørsmål om lagkameratene. Her kommer Christian Brink.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.