Hopp til innhold

Tom byttet ut maraton med hjelpearbeid i New York

Tom Christensen fra Moss skulle løpt New York Marathon. Isteden bisto han i hjelpearbeidet etter stormen Sandy.

Tom bistår i hjelpearbeidet etter Sandy

Tom Christensen fra Moss (til høyre) bistår i hjelpearbeidet etter stormen Sandy.

Foto: Eirik Johansen

Søndag skulle stiftelsen «Aktiv mot kreft» delta i New York Marathon. Isteden reiste de til Staten Island for å bidra i hjelpearbeidet etter stormen Sandy.

Tom Christensen fra Moss er en av dem. Han har trent i ett år frem mot løpet. Sent torsdag kveld norsk tid kom beskjeden om at det ble avlyst.

– Jeg ble veldig lei meg. Jeg har tross alt trent ett år i forkant av dette. Men innerst inne tenkte jeg selvfølgelig at det er forståelig, forteller Tom på telefon fra New York.

Mange løpere hjelper til

Til sammen skulle 32 løpere delta for stiftelsen «Aktiv mot kreft». De bestemte seg tidlig for å bistå i hjelpearbeidet da det ble klart at løpet ikke ble noe av.

Søndag dro de over til Staten Island.

Vi hadde med mat og drikke som vi leverte ut. Vi ryddet opp, og hjalp til med å rive ut våte innredninger i hus som er fullstendig ødelagt av vann, sier Tom.

På Long Island er 550.000 mennesker fortsatt uten strøm. I utgangspunktet rammet strømbruddet 1,2 millioner mennesker i dette området.

I alt mangler 2,5 millioner kunder strøm i de sju delstatene som stormen Sandy rammet, opplyser USAs energidepartement.

– Jeg skal løpe neste år

Tom forteller at det var rundt 50 000 mennesker som skulle løpt maraton. Mange av dem valgte å organisere seg og delta i hjelpearbeidet etter Sandy.

– Man står igjen etterpå og tenker at man gjerne skulle vært der lenger. Folk vi møtte og hjalp var veldig takknemmelige og satte stor pris på det, forteller Tom.

Han er imidlertid klar på at han skal reise tilbake til New York neste år.

– Jeg skal løpe New York Marathon neste år jeg. Jeg er 52 år og er mitt livs form. Det har jeg tenkt til å fortsette med, sier Tom.