NRK Meny
Normal

– Vil få muligheten til å trene en større klubb

Sarpsborg 08-trener Brian Deane fikk skryt av fotballekspertene til BBC i går kveld.

Brian Deane

Sarpsborg 08-trener Brian Deane var gjest i radioprogrammet Monday Night Club på BBC 5 Live i går kveld.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Mark Chapman

Brian Deane var med på telefon hos programleder Mark Chapman i BBC mandag kveld.

Foto: BBC

Sarpsborg 08-treneren var med på radioprogrammet Monday Night Club på BBC 5 Live i går kveld.

Der snakket han om sin første sesong som trener på toppnivå – som endte med fornyet eliteseriekontrakt etter den sammenlagte 3–0 seieren over Ranheim i kvalifiseringen.

– Vi har jobbet hardt hele sesongen og spillerne fortjente virkelig å holde plassen. For å sette ting i perspektiv: Vi spilte mot Brann, og én av spillerne deres har mer i lønn enn hele laget vårt til sammen. Det gir dere en idé av hva vi har oppnådd, fortalte engelskmannen til programleder Mark Chapman.

Les også:

– En utrolig prestasjon

I studio med Chapman var også de tidligere spillerne David Pleat og Steve Claridge, og BBCs fotballekspert Ian McGarry.

De har fulgt med på Deanes første sesong i Norge og er svært imponert over at sarpingene til slutt klarte å holde plassen i Eliteserien.

Tidligere Millwall og Birmingham-spiller Steve Claridge tror folk ikke forstår hvor stor prestasjon det er snakk om.

– Noen ganger kan man avslutte på tredjeplass og underprestere, og andre ganger kan man ende tredje sist og overprestere. Problemet er at de som ansetter trenere, og de som er på utkikk etter gode, unge trenere, dessverre ikke vet nok om fotball til å forstå det.

– Det er dessverre grunnen til at noen trenere går under radaren og ikke får den oppmerksomheten og æren de fortjener. Når det gjelder Sarpsborg 08, så tenker folk kanskje at de så vidt holdt plassen, og hva så? Men når man ser konteksten og hva Brian Deane har hatt å jobbe med, så ser man at det har vært en utrolig prestasjon.

Hør hele intervjuet med Brian Deane her (starter etter 01.52.00):

Les også:

18 timers arbeidsdager

David Pleat

Tidligere Tottenham-manager David Pleat tror Brian Deane vil få sjansen i en større klubb enn Sarpsborg 08 hvis han imponerer i Norge.

Foto: MIKE FINN-KELCEY / REUTERS

I de drøye sju minuttene Deane var med på lufta fortalte han også om det norske landslaget, spissen Aaron Samuel, og prosessen rundt ansettelsen i Sarpsborg.

– Etter det tredje jobbintervjuet mitt sendte jeg en tekstmelding til Bjørge Øiestad (nestleder i styret) og fortalte ham hvorfor jeg burde få jobben. Når jeg fikk beskjeden om at de hadde bestemt seg, så lovte jeg at jeg kom til å gi absolutt alt jeg har. Det betyr at det har vært 18 timers arbeidsdager noen ganger, rakk han å fortelle før linja ble brutt.

Mens det ble jobbet med å få kontakt med Deane på nytt, fortsatte ekspertene i studioet med sitt skryt av treneren.

– Vi snakket tidligere om at man må ha et ønske og en indre driv for å bli trener, og Brian Deane er et perfekt eksempel på det. Han startet i en klubb med lav status og et veldig lite budsjett bare for å få sjansen til å jobbe som trener, sa tidligere Tottenham-manager David Pleat.

Les også:

– Jeg er klar igjen om to-tre uker

68-åringen tror Deane vil få sjansen i en større klubb dersom han fortsetter å imponere i Norge.

– Jeg beundrer Brian Deane. Det er mange forskjellige måter å komme seg oppover og bli lagt merke til i fotball. Hvis han gjør en god jobb i Norge over tid, så kommer det til å bli lagt merke til, og han vil få muligheten til å trene en større klubb i fremtiden, fortsatte han.

Og tilbake på telefonen fortalte Deane at han ønsker å bygge opp Sarpsborg 08, og ser på klubben som et langsiktig prosjekt.

– Ja, jeg gjør det for å være ærlig. Det er veldig vanskelig å få sjansen i England. Vi starter opp igjen 6. januar. Nå skal jeg ta meg en ferie og bare ta vare på dette øyeblikket. Om to-tre uker er jeg klar for å starte opp igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Gratis buss og tog for russen

  Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Østfold fylkeskommune viderefører tilbudet om gratis buss og tog innenfor fylkesgrensa for russen. Målet er en mer trafikksikker russetid og samtidig gi russen gode kollektivvaner. Tilbudet gjelder fra 18 april til 18 mai.

  Russ på Fredriksten
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • Ønsket å være synlige, ble svindlet

  Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  Halden kommune
  Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK