NRK Meny
Normal

– Jeg driter i om det var treningskamp, jeg er kjempeglad

LA MANGA (NRK): Brann-trener Rikard Norling var strålende fornøyd med 1-0 seieren over Sarpsborg 08 i Spania.

Jonas Grønner og Martin Wiig

Midtstopper Jonas Grønner spilte en god kamp i spann med Azar Karadas.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Det er absolutt fantastisk morsomt å vinne en fotballkamp. Det var lenge siden og det gir en god følelse i kroppen. Jeg driter i om det er en treningskamp, jeg er kjempeglad, sier Rikard Norling til NRK rett etter kampslutt i solen på La Manga i Spania.

Til tross for at Amin Askar brant et straffespark i 2. omgang vant bergenserne 1-0 etter et selvmål av Sarpsborgs Martin Wiig etter 60 minutter.

Sarpsborg-trener Geir Bakke mener målet kom alt for enkelt.

– Vi tillater dem nesten ingen ting utpå der, men når vi først gjør det så er det en corner som de bare får sette inn etter litt klabb og babb. Den skal bare renses unna, sier han.

Se intervju med Bakke og Norling her:

Created by InfoDispatcher

– Viktig seier

Branns midtstopper Jonas Grønner har sammen med stopperkollega Azar Karadas tatt på seg ansvarer for at laget har sluppet inn enkle mål i treningskampene i vinter.

Kristoffer Tokstad mot Brann

Kristoffer Tokstad var frisk mot Brann, men det endte med 0-1 tap for eliteserielaget.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

I dag var de to stopperne Branns beste spillere i en kamp der Sarpsborg 08 var spillemessig best.

– Vi er et helt lag som forsvarer oss på en helt annen måte enn mot Start sist. Det er denne måten det skal se ut defensivt, så får vi bygge ut fra det. For oss ble dette mer en treningskamp. Vi har tapt over så lang tid nå, og det var viktig å få denne seieren. Både for oss selv og for å vise andre at vi har planer om andre ting enn bare å tape i hele år også, sier Grønner.

Blir et opprykk i år?

– Ja.

Strafferedning i debuten

Også for Sarpsborgs debutantkeeper Markus Stige ble det en minnerik kamp i dag. 19-åringen vartet opp med en strafferedning etter 79 minutter.

Branns Amin Askar fintet ut unggutten, men plasserte så ballen svakt i fanget på keeperen.

– Han prøvde å vente meg ut, og det var en liten stund jeg trodde at han klarte det, for jeg valgte en side og han stod stille, men så skjøt han samme vei. Det var veldig deilig da jeg så ballen komme, sier Stige, som ellers gjorde en god prestasjon.

Se intervju med Stige om debuten:

Created by InfoDispatcher

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.