- Ubegripelig at noen kan massakrere unger på denne måten

Fylkesordfører i Østfold og tidligere ordfører for Ap i Fredrikstad, Ole Haabeth, er sjokkert over terrorangrepene på Norge. SE VIDEO!

Video e2f5ec87-4c84-4bd5-9445-a9394a005c8b.jpg

Se intervjuet med Ole Haabeth.

– Det er så helt ufattelig. Det er rett og slett ubegripelig at noen kan massakrere unger på denne måten, sier fylkesordfører Ole Haabeth, sterkt berørt av det som har skjedd.

Fem ungdommer og AUF-medlemmer fra Østfold er savnet etter skytetragedien på Utøya.

Sju-åtte personer skal være skutt og skadet. Disse blir nå behandlet på sykehuset. Hvor alvorlige skader ungdommene har er foreløpig uklart.

Tilsammen var 48 østfoldungdommer fra AUF på Utøya.

LES OGSÅ:

– Fikk nesten sjokk

Fylkesordføreren var på Folkets hus i Sarpsborg for å støtte opp om kriseberedskapen som har åpne dører i bygget.

Han var på vei hjem fra hytta da han hørte nyhetene og ble helt satt ut. Da han så tallene i dag, som var over åtti, hadde han ikke ord.

– Jeg vet ikke, jeg fikk nesten sjokk. Over 80 mennesker, unge mennesker. Det er totalt ufattelig. Av 600 er det nesten en av seks som er drept. Det er knalltøft akkurat nå, sier han.

Haabeth sier til NRK at han kjenner nesten alle av ungdommene som var på Utøya fra Østfold.

– Det er ille med all, men man tenker mest på de en kjenner. Tenker på foreldrene, på de pårørende. Tenker på alle som sender ungdommene sine til et sted de tror er trygt og godt, og så skjer dette.

LES OGSÅ:

– Vil prege valgkampen

Haabeth støtter opp om Jens Stoltenbergs ord om å våge å trosse frykten. At vi i tiden fremover må utvide demokratiet i stedet for å innskrenke.

I hvilken grad tror du dette vil prege Arbeiderpartiet i tiden som kommer?

– Dette kommer til å prege den valgkampen vi skal inn i, men hvordan er det for tidlig å si no om, avslutter han.

Flere nyheter fra NRK Østfold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 18-åring kjørte med promille

    En 18 år gammel kvinne er dømt for promillekjøring med moped i Halden. Kjøringen fant sted i begynnelsen av august. 18-åringen har fått en betinget dom på fengsel i 18 dager, i tillegg til at hun må betale en bot på 10.000 kroner. Hun hadde i underkant av en promille alkohol i blodet. Halden tingrett har bestemt at kvinnen ikke får kjøre motorkjøretøyer de neste 20 månedene.