NRK Meny
Normal

Bare smil i Halden dagen derpå

Både politiet og russen smilte bredt etter den første kvelden med landstreff på Fredriksten festning fredag.

Politiet fornøyd med russetreff

Kristoffer Eftedal fra Sandefjord var godt fornøyd med første kveld på Fredriksten festning i Halden.

Foto: Politiet/Sebastian Nordli/NRK

– Flott opptreden, og minimalt med oppgaver for politiet. Standarden for arrangementet er satt, skriver Østfold-politiets operasjonsleder på Twitter, og avslutter meldingen med et smilefjes.

Smil var det også å se på russen som tilbrakte fredagskvelden på festningen.

– Det var gøy og mye liv. Det var bare god stemning, sier Kristoffer Eftedal fra Sandefjord.

– Håper dagen blir bra

Russ på Fredriksten

Det er anslått at 7000 russ fra hele landet er på Fredriksten festning i helgen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det er anslått at 7000 russ fra hele landet besøker festningen denne helgen. Etter den første kvelden og natten hadde politiet ingenting å klage på.

– Ingen personer ble anmeldt og ingen trengte overnatting i arresten. De som trengte hjelp ble tatt vel imot hos Røde Kors. Noen trengte litt hvile, andre hadde behov for plaster, er alt som var å melde fra arrangementet.

Også i kveld blir det fest og moro for avgangselevene. Dagen i dag startet stille og rolig med rydding av plassen og innkjøp av mat.

Men fra klokken 15.30 starter showet på nytt og klokken 23.00 inntar Broiler hovedscenen på toppen av festningen.

– Jeg sov i en van i natt, det gikk helt fint. Bare det slutter å regne nå, så håper jeg dagen i dag blir veldig bra, forteller Eftedal.

Russ på Fredriksten

Russebussene The Powerline (Romerike), Godzilla (Moss/Larkollen), Lucky Luke (Fredrikstad) og Sjøbua (Fredrikstad) har fått plass i det arrangøren kaller Norges største bussring 'The General'.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.