– Det har blitt blod, svette og tårer

Russejentene på Fairytopia har brukt vanvittig med tid, krefter og penger på russebussen. Da er det kjipt når landstreffet på "hjemmebane" kan ryke.

Created by InfoDispatcher

Se videoen fra russejentenes kamp mot klokka her!

For avgangselever ved den videregående skolen er russetiden svært. Vanvittig svært. For russejentene på bussen Fairytopia i Fredrikstad er det intet unntak. De har brukt tre år prosjektet sitt, og de har jobbet, spinket og spart etter beste evne.

Russebussen Fairytopia fra Fredrikstad

Slik ser russebussen Fairytopia ut fra utsiden.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Totalkostnaden på prosjektet har blitt på over en million kroner, men dette til tross: Etter en undersøkelse på trafikksentralen endte jentene opp med en lang liste over mangler på bussen. Fram til disse ble rettet opp, ble det bare prøveskilter på Fairytopia.

Og da kommer man seg ikke på russetreff.

Blod, svette og tårer

Bussen gikk glipp av landstreffet i Telemark, men jentene satser alt på å få skilter til treffet på "hjemmebane." Fra 24 til 26 april er det nemlig samling på Fredriksten festning i Halden. Men da vi møtte jentene på torsdag 23. april, hadde de svært liten tid på seg for å få bussen klar.

– Det har blitt blod, svette og tårer for å få bussen i stand, sier russebussjef Elise Sandhaug.

Jenter fra russebussen Fairytopia

Karianne Olsen (f.v.), Keira Fredriksen og Elise Sandhaug.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Fredriksten er treffet som er nærmest oss i Fredrikstad. Det hadde vært veldig kjipt å ikke få bussen klar til det treffet, altså, fortsetter hun.

Jentene har jobbet inn pengene til bussen på egen hånd, men når det er biltekniske ting som skal ordnes, er det godt å ha en engasjert far. Vidar Sandhaug har jobbet med bussen hele natten, og denne torsdagen har han tatt seg fri for å hjelpe til med den siste finpussen.

– Det var en visning i går som ikke gikk, så nå skal jeg hjelpe dem med å bli ferdig. Så vidt jeg skjønte er det snart treff på Fredriksten i Halden, og det er litt viktig, ler han.

I videoen ser du om jentene fikk bussen klar eller ikke.