NRK Meny
Normal

Avlyser Østfolds største matfestival

– Vi klarer ikke å få en fornuftig økonomi i arrangementet, sier Anders Kolberg, som leder Matfold.

Matfold

Det har vært vanskelig å få tak i utstillere til høstens Matfold, sier arrangøren, som i dag har avlyst arrangementet i Gamlebyen.

Foto: Vigdis Eliassen / NRK

Det har vist seg å bli mye skrik og lite ull for Kolberg og de andre, som i en rekke år har arrangert matfestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad.

– Trist, det er det jo. Det har jo blitt den største matfestivalen i Østfold. I år flyttet vi det en helg, fordi Matstreif i Oslo flyttet sitt arrangement fram til første helga i september. Vi så om vi kunne ha det en helg senere. Men det blir for mye jobb i forhold til det vi klarer å sitte igjen med for å gjennomføre det.

Laber respons i år

Kolberg sier Matfold har vært et kjempefint arrangement hvert år Arrangementet er gratis for besøkende, inkludert de rundt 450 barna som deltok på Barnas Matfold i fjor. Arrangøren har belaget seg på offentlig støtte og å få inn nok betalende utstillere. Men det siste har vist seg vanskelig i år, sier Kolberg.

– I vår har vi sett at det er laber respons på invitasjoner, sier Kolberg.

– Det er mange arrangementer rundt omkring, og utstillerne rekker ikke alt de heller. De prioriterer Oslo eller lokale byfestivaler der kanskje kommunene gjør det veldig billig for dem. Som private leier vi plass og telt i Gamlebyen. Og vi klarer ikke å hente inn nok, enten fra det offentlige eller fra sponsorer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Årsaken til skogbrannen ikke kjent

    Det er uklart hva som startet skogbrannen ved Røysåsen i Moss natt til i går. Brannen startet i et område hvor det pågikk anleggsarbeid og ansatte i Bane NOR var i går inne til avhør. Politiets krimteknikere har gjort undersøkelser på stedet men så langt er brannårsaken ukjent.

  • Sikret stål med knuter

    En vogntogsjåfør har blitt anmeldt for grov uaktsomhet, har fått kjøreforbud, og 73 000kr i overlastegebyr etter å ha brukt jekkestropper skjøtet med knuter til å sikre flere tonn med stålrør. Totalvekten var 62 tonn. Sjåføren ble stoppet i kontroll på Svinesund i går.

    Vogntog med stålrør
    Foto: Statens vegvesen