NRK Meny
Normal

Avlyser Østfolds største matfestival

– Vi klarer ikke å få en fornuftig økonomi i arrangementet, sier Anders Kolberg, som leder Matfold.

Matfold

Det har vært vanskelig å få tak i utstillere til høstens Matfold, sier arrangøren, som i dag har avlyst arrangementet i Gamlebyen.

Foto: Vigdis Eliassen / NRK

Det har vist seg å bli mye skrik og lite ull for Kolberg og de andre, som i en rekke år har arrangert matfestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad.

– Trist, det er det jo. Det har jo blitt den største matfestivalen i Østfold. I år flyttet vi det en helg, fordi Matstreif i Oslo flyttet sitt arrangement fram til første helga i september. Vi så om vi kunne ha det en helg senere. Men det blir for mye jobb i forhold til det vi klarer å sitte igjen med for å gjennomføre det.

Laber respons i år

Kolberg sier Matfold har vært et kjempefint arrangement hvert år Arrangementet er gratis for besøkende, inkludert de rundt 450 barna som deltok på Barnas Matfold i fjor. Arrangøren har belaget seg på offentlig støtte og å få inn nok betalende utstillere. Men det siste har vist seg vanskelig i år, sier Kolberg.

– I vår har vi sett at det er laber respons på invitasjoner, sier Kolberg.

– Det er mange arrangementer rundt omkring, og utstillerne rekker ikke alt de heller. De prioriterer Oslo eller lokale byfestivaler der kanskje kommunene gjør det veldig billig for dem. Som private leier vi plass og telt i Gamlebyen. Og vi klarer ikke å hente inn nok, enten fra det offentlige eller fra sponsorer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.