NRK Meny
Normal

Avinor vil ikke ha avgiftsrabatt på Moss lufthavn Rygge

Avinor vil ikke ha de lave avgiftene ved Moss Lufthavn Rygge som Samferdselsdepartementet legger opp til.

 

Moss Lufthavn Rygge
Foto: Luftforsvaret

En forskjellsbehandling vil gi MLR et urettmessig konkurransefortrinn foran Gardermoen, mener Avinor.

Avgifter ute på høring

Samferdselsdepartementets utkast til en avgiftsforskrift på MLR er ute på høring.

Her legges det opp til at innenriksflyvninger fra Rygge skal ha ca. 10 prosent lavere start- passasjer- og sikkerhetsavgifter enn OSL (Gardermoen). På utenriksflyvninger legges det opp til en prisforskjell på ca. 20 prosent.

Avinor er et statlig eid aksejeselskap med ansvar for lufthavn- og flysikringssystemer i Norge, og konsernet mener Rygge ihvertfall på sikt må ses på som en komkurrent til Gardermoen, og derfor må lufthavnene ha like konkurransevilkår.

Gir fortrinn foran Gardermoen

Moss Lufthavn Rygge er foreløpig gitt en konsesjon for ca. 770.000 passasjerer pr. år. Dette er relativt beskjedent, men dersom lufthavnen skulle få større trafikk vil det sannsynligvis være vanskelig å nekte lufthavnen konsesjon på flere passasjerer. Avinor ser derfor på sikt lufthavnen som en viktig konkurrent til OSL som i utgangspunktet må få like konkurransevilkår, står det i Avinors høringsuttalelse.

Administrerende direktør i Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg, sier til Moss Avis at det vil være svært alvorlig for dem hvis avgiftene økes nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.