NRK Meny
Normal

Årets o-sesong åpnet i Råde

Martin Vister og Silje Ekroll Jahren vant hver sin klasse i Vårspretten, den nasjonale sesongåpningen i orientering, som gikk av stabelen i Råde lørdag.

Orientering EM 2010

Silje Ekroll Jahren vant den nasjonale sesongåpningen i orientering i Råde lørdag (arkivfoto).

Foto: Andersson, Sören / SCANPIX

Vister var best i et stjernespekket startfelt i mennenes mellomdistanse.

– Godt å se at det holder når jeg løper med en god følelse. Jeg har trent bra i vinter og sannsynligvis tatt noen steg, sa Vister.

Med VM-løperne Carl Godager Kaas, Jan Prochazka (Tsjekkia), Fabian Hertner (Sveits) og Bjørn Ekeberg på de neste plassene er det grunn til å spørre om Frol-løperen også jakter en VM-plass.

– Jeg har mål om å løpe verdenscup på hjemmebane i Halden i juni. Om det skulle bli noe mer enn det i år, vil det i tilfelle være bonus. Hovedmålet er VM neste år i Strömstad, sa han.

Han kom fra svenske Järla til Frol foran denne sesongen og ser ut til å ha fått et løft. Sist helg vant han også Blåveissprinten under landslagssamling.

I kvinneklassen vant Sveits-baserte Silje Ekroll Jahren foran landslagsløperne Mari Fasting, Sara Lüscher (Sveits) og Tone Wigemyr.

– Jeg har trent bra i vinter, men det er lenge siden jeg har løpt mot de andre norske jentene. Da er det godt med denne prestasjonen. Den gir trygghet og ro, sa Jahren.

Juniorklassene lørdag ble vunnet av Tilla Farnes Hennum, Kaja Winsnes Nordhagen, Eirik Langedal Breivik og Håkon Fruseth Christiansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.