NRK Meny
Normal

Andreas Landgren fortsetter i FFK

Fredrikstad FK signerte i dag en kontrakt med svenske Andreas Landgren, som var på lån i klubben forrige sesong.

Andreas Landgren

Andreas Landgren ble presentert for Fredrikstad-publikumet i pausen mot Brann i juli.

Foto: Nesvold, Jon Olav / Scanpix

Svensken ble presentert som «Folkets spiller» i sommer, og skulle etter planen være i klubben på lån ut sesongen. Nå har han imidlertid bestemt seg for å flytte permanent til Fredrikstad.

Landgren kommer fra den italienske Serie A-klubben Udinese, der han hadde kontrakt frem til sommeren 2013.

– Jeg trives veldig bra i Fredrikstad, og har hatt et godt halvår her. Gruppen her er på en god vei, derfor ble det FFK, sier han til NRK.no.

Viktig brikke for klubben

Sportssjef i FFK, Joacim Jonsson sier til NRK.no at Landgren kommer gratis til Fredrikstad, men Udinese har sikret seg en løsning som gir dem penger ved et eventuelt videresalg.

– Vi er meget fornøyd å ha Andreas på plass. Han utviklet seg som en av våre viktigste brikker i høst og det har vært meget høy prioritet på å få ham klar, sier Jonsson til fredrikstadfk.no

– Etter en tid med en del negativitet i media så er det deilig å komme med en skikkelig julegave til supporterne.

Etter at Christian Gamboa forsvant til FC København, ble Landgren flyttet ned som høyreback, fra sin vante plass på midtbanen. Der gjorde han jobben godt nok til å være ønsket med videre.

Andreas Landgren fikk ingen kamper for sin tidligere italienske arbeidsgiver. I 2010 var han utlånt til Willhem II, der han fikk 11 kamper og scoret to mål, før han ble utlånt til Fredrikstad forrige sesong.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.