NRK Meny
Normal

«Gudi» er solgt til Nordsjælland

Islandske Gudmundur Thorarinsson takker Sarpsborg 08 etter overgangen til dansk eliteserie.

Gudmundur Thorarinsson

Gudmundur Thorarinsson forteller at han har vokst på tiden i Sarpsborg.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Jeg har vært to år i Sarpsborg, en fantastisk klubb. Jeg har utviklet meg mye som spiller, og klubben har hjulpet meg mye. Jeg har vokst både som person og som spiller, så jeg har hatt to bra år i Norge, sier 22-åringen til Nordsjællands egne hjemmesider.

Gudmundur Thórarinsson

Gudmundur Thorarinsson ble i dag presentert som ny spiller for Nordsjælland.

Foto: FC Nordsjælland

I dag bekreftet både danskene og Sarpsborg 08 at Thorarinsson har signert en kontrakt som strekker seg over tre og et halvt år.

Nordsjælland spiller i den øverste divisjonen i Danmark og ligger for øyeblikket på 5. plass. Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 ønsker 22-åringen lykke til i Danmark.

– Han har vært en av mange viktige bidragytere for Sarpsborg 08 og har spilt 59 av 60 kamper de to siste sesongene. Vi som klubb ønsker at vi løpet av noen år, skal være en klubb som beholder spillere istedenfor at de forflytter seg innen Norden. Men vi har fått en pris vi er fornøyd med, forteller han til sarpsborg 08.no.

Nordsjællands islandske hovedtrener Ólafur Kristjánsson har fulgt spilleren over flere år, og sier at han er strålende fornøyd med å kunne ønske «Gudi» velkommen til klubben.

– Nå skal han få muligheten til å komme seg ordentlig på plass her i klubben, men jeg tror at han kan komme inn og kjempe om en plass i startoppstillingen om ikke så alt for lenge. Det har han helt klart potensialet til, sier han til klubbens hjemmesider.

Hør Gudmundur Thorarinsson synge her:

Sarpsborg 08 sin midtbanespiller Gudmundur Thorarinsson synger for NRK.

Bli bedre kjent med «Gudi» i serien «Lagkamerater»:

Annenhver dag frem til seriestart i eliteserien stiller vi en spiller i Sarpsborg 08 ti spørsmål om lagkameratene. Her kommer Gudmundur Thórarinsson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann anmeldt etter E6-ulykke

    Føreren av bilen som kolliderte på E6 i Rygge, en mann i 40 årene, er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet på Twitter. Mannen er også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Føreren fremstår som uskadd, opplyser politiet.

  • Trafikkulykke i Rygge

    Alle nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning, opplyser politiet på Twitter.