Hopp til innhold

– Barna var til stede da moren ble drept

En mann i 30-årene er siktet for å ha drept kona i Sarpsborg fredag formiddag. Politiet bekrefter at parets to barn var i huset da det skjedde.

Se politiets pressekonferanse fra politihuset i Ski klokken 14.30.

– Politiet var raskt på stedet og fant en hardt skadet kvinne, som senere ble erklært død på stedet. Siktede var gift med offeret og deres to mindreårige barn var til stede, sier politiadvokat Behreng Mirzaei.

Han forteller at barna nå blir tatt hånd om av barnevernet og det planlegges tilrettelagt avhør i morgen.

– De blir behandlet som vitner, eventuelt fornærmede, i denne saken, sier Mirzaei.

Den siktede var til stede da politiet ankom og ble pågrepet uten dramatikk. Han er ennå ikke avhørt. Advokat Reidar Steinsvik er oppnevnt som hans forsvarer.

Siktede er en syrisk mann i 30-årene, men politiet vil ikke si hvor avdøde kommer fra. De bekrefter imidlertid at verken den avdøde eller siktede er norske statsborgere.

– Det gjenstår mye etterforskning i saken, deriblant flere vitneavhør. Vi ønsker derfor ikke å gå ut med flere detaljer i saken på nåværende tidspunkt, sier Mirzaei.

Politiet ønsker ikke å kommentere om drapsvåpenet er funnet.

– Et rolig nabolag

Åstedet på Borgenhaugen i Sarpsborg er sperret av og væpnet politi holder vakt på stedet.

Saken etterforskes bredt og politiet snakker med flere beboere i nabolaget

– Det er forferdelig trist og ekkelt at det skjer så nærme. Vi har ikke merket noe til det som har skjedd, sier en av naboene til NRK.

Naboen beskriver stedet som et rolig boligområde.

De nærmeste pårørende varslet om dødsfallet.

– Vi ble varslet like før klokken 10. På stedet kom vi over en alvorlig hendelse som gjorde at vi valgte å sperre av stedet og varsle nødvendig etterforskningskompetanse, sier operasjonsleder Erik Loe i Øst politidistrikt til NRK.

Innsatsleder Arve Hermansen ønsket fredag formiddag ikke å kommentere hendelsesforløpet, informasjon om fornærmede, den siktede eller relasjonen mellom de to.

– Det jeg kan si nå, er at siktede ble pågrepet uten dramatikk, sier han.

Allerede siktet for uaktsomt drap

Mannen i 30-årene er siktet for uaktsomt drap etter at hans 4 måneder gamle sønn druknet i en badebalje i 2017.

Tiltalen ble tatt ut av statsadvokat Andreas Schei 3. desember i år, men av hensyn til julehøytiden valgte forsvarsadvokat Reidar Steinsvik og politiet å avvente med å forkynne den for ham.

– Jeg snakket med politiet og vi ble enige om å vente, så han slapp å få den beskjeden rett før jul. Tiltalen skulle forkynnes for ham etter nyttår, sier advokat Reidar Steinsvik.