NRK Meny
Normal

– Stemningen i byen er helt spinnvill

Innbyggerne i Sarpsborg har begynt å lade opp til skjebnekampen mot Viking.

Sarpsborg 08

Det er stor interesse rundt Sarpsborg 08s sesongavslutning (arkivfoto).

Foto: Espen Torgersen / NRK

Søndag spiller Sarpsborg 08 om å få bli i eliteserien neste sesong. Laget ligger nå på kvalifiseringsplass, med 31 poeng.

Sesongens siste kamp er mot Viking i Stavanger. Derfor inviterer Quality Hotel og Resort på Grålum til fotballfest i Gandalf-salen, skriver sa.no.

– Den siste og avgjørende kampen er i Stavanger og ikke på Sarpsborg stadion. Da er det en del supportere som litt fortvilet ikke kommer seg til Stavanger. Vi fikk et spørsmål om hva som er mulig hos oss. Så vi hev oss rundt og fant en løsning, sier markedssjef Ann-Karin Vollebæk til NRK.

– Alle er glade i hverandre

Kampen skal vises på storskjerm i salen, og onsdag ble 660 gratisbilletter lagt ut på billettluka.no.

– De forsvant på seks-sju timer. Interessen rundt kampen er helt enorm, sier Vollebæk.

Hun mener stemningen i byen er helt spesiell før kampen.

– Det er en helt fantastisk. Det er helt spinnvilt. Alle er glade i hverandre i byen i dag. Vi har vært opp og ned i eliteserien, og det er et enormt engasjement for å bli der. Vi ser helt klart nå at fotball betyr enormt mye for en by.

Nå legges det ut 300 ekstrabilletter til å se kampen på storskjerm.

– Motgangen har samlet oss

Kjetil Frøne, leder Fossefallet

Kjetil Frøne, leder i supporterklubben Fossefallet.

Foto: Bjørn Ruud

Også leder av supporterklubben Fossefallet, Kjetil Fröne er imponert over byens engasjement.

– Nå er vel fotballinteressen større enn den noensinne har vært. Dette er den viktigste kampen på lange tider, og folk har mobilisert seg. Her er støtten rundt laget veldig stor.

Han tror motgangen har samlet folket.

– Når laget har klart å snu den negative trenden med åtte tap, og tatt mange poeng på slutten, har folk fått troen på det klubben og laget driver med.

Supporterklubben har satt opp gratisbusser til Stavanger. Buss nummer to er i ferd med å fylles.

– Jeg vet også at det er mange som skal ta tog eller fly. Jeg regner med at mellom 300 og 500 sarpinger kommer til å være på Viking stadion på søndag. Det er helt enormt, sier Fröne.

– Stemningen i byen er helt spinnvill

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på sen utrykning

    Driftssjef ved kjøpesenteret Stopp i Sarpsborg, klager til politiet på lang ventetid ved en kritisk situasjon fredag, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. En kvinne gikk rundt på senteret med en pistol og siktet på folk. Det viste seg å være en softgun, men mange ble skremt. Det tok én time fra de varslet, til politiet kom til stedet.

  • Pågrepet på brannsted

    En mann ble pågrepet av politiet ved bygården som brant på Mysen i natt, skriver Smaalenenes Avis. Åtte personer som bodde i gården, måtte evakueres, men ingen ble alvorlig skadd.
    Politiet skal undersøke om mannen har noe med brannen å gjøre, men ønsker ikke å gi flere opplysninger før senere i formiddag.